Skip to content

„A înviat Cristos, speranța mea!” – Concertul de Paște al corului de tineri

Articol vizualizat de 154 utilizatori.

Luni, 21 aprilie, după Sfânta Liturghie de la ora 18, întreaga biserică a răsunat de vocile a douăzeci și patru de tineri entuziaști, plini de bucuria Învierii, pe care au dorit să o împărtășească și celor din jurul lor într-un mod special: printr-un concert. Îndrumați de dirijorul și organistul Ciprian Hușanu și acompaniați de patru instrumentiste (Adelina Stanciu și Laura Marina Albu la vioară, Loredana Apetrei la violă și Alexandra Mihai la violoncel), tinerii au înălțat spre cer nu doar o serie de cântece, ci adevărate rugăciuni de mulțumire și slavă. Întregul eveniment, la care au luat parte atât preoții parohiei noastre, cât și părintele Alois Bișoc, invitat la noi pentru perioada sărbătorilor Pascale, a fost prezentat într-un mod călduros și plin de emoție de o altă membră a grupului de tineri, Ramona Pricop.

Astfel, în compania a numeroși credincioși adunați în biserică pentru acest minunat eveniment, coriștii și-au început cu bucurie programul, care a cuprins douăsprezece cântece din repertoriul național și internațional, în limbile română, engleză, italiană, latină, germană și suedeză. Ordinea pieselor a fost următoarea: „Pie Jesu”, „Lacrimosa”, „Pater noster”, „Jesus bleibet meine Freude”, „You Raise Me Up”, „Gabriella’s Song”, „Tu sai tutto di me”, „O, My Father!”, „Easter Song”, „The Lord Bless You and Keep You” și „I Will Follow Him”. Cele două soliste ale serii, Alice Augustin și Maria Daniela Păuleț, au interpretat „Gabriella’s Song”, respectiv „Pie Jesu” și „I Will Follow Him”, iar la mijlocul programului, spre surprinderea tuturor, dirijorul Ciprian Hușanu și Maria Daniela Păuleț au venit cu o adaptare proprie a celebrului cântec „Only Hope”, moment care a adus multă emoție în sufletul tuturor și a revelat întregului auditoriu frumusețea speranței în Cristos cel Înviat.

„Ce bine ne simțim aici!”, a spus, cu bucurie, părintele paroh după încheierea concertului. „Ce frumos este să-i ascultăm pe acești tineri cum cântă despre Învierea lui Isus!”. Și, ca răspuns la aceste cuvinte pline de dragoste, membrii corului au cântat din nou „Gabriella’s Song”, o extraordinară piesă în limba suedeză, care transmite următorul mesaj: „Vreau să simt că trăiesc […] / Credința mea a fost mai presus de cuvinte / Și mi-a arătat puțin / Din Cerul pe care nu l-am cunoscut niciodată”.

 

Diana Fârte