Skip to content

Ziua Mamei în parohia noastră

Articol vizualizat de 350 utilizatori.

Copiii din parohia noastră au organizat, cu ocazia zilei de 8 martie, un moment artistic de cântece şi poezii dedicat mamelor, duminică, 11 martie 2012, în biserica parohială. Acest moment artistic a fost prezentat în aceeaşi zi şi bătrânilor de la Casa de bătrâni „Sfântul Iosif”. Chiar dacă ziua de 8 martie a trecut, copiii parohiei noastre nu au uitat că trebuie să fie recunoscători faţă de cea care le poartă de grijă cu multă gingăşie şi răbdare – mama – şi au organizat în acest sens un moment artistic pentru toate mamele, duminică, 11 martie 2012, în biserica noastră.

Acest moment a fost precedat de sfânta Liturghie de la ora 9.00 animată de copii, în cadrul căreia, la predică, pr. Marcelin Blaj, responsabilul cu copiii din parohie, plecând de la textul evanghelic, în care Isus vorbeşte despre templul trupului său, i-a îndemnat pe copii să-şi preţuiască mamele, care şi-au oferit trupul şi sufletul lui Dumnezeu, pentru ca el să reverse viaţa în ele. Imediat după sfânta Liturghie, copiii s-au înghesuit pentru a ocupa un loc cât mai în faţă pentru a-şi vedea mai bine mamele şi pentru a le transmite mai uşor mamelor mesajul lor de preţuire.

Deja cu multe zile înainte de această zi dedicată mamelor, copiii au lucrat împreună, la subsolul bisericii, pentru a confecţiona mărţişoare pe care să le ofere mamelor lor. De asemenea, momentul artistic pe care l-au prezentat în faţa mamelor a fost pregătit cu multa sârguinţă de-a lungul mai multor zile. Programul a cuprins: cântece interpretate de corul copiilor din parohie, sub îndrumarea lui Ciprian Huşanu, precum: ”Cu cerneală de azur”, ”O, mamă, dulce mamă”, ”Din miile de stele”, ”Mama, floarea mea de colt”;  cântece interpretate la flaut de către de Luca-Ştefan Tamaş şi poezii interpretate de Adrian Burbulea şi Ştefania Stoica.

Au făcut toate acestea motivaţi fiind de mesajul important pe care doreau să-l transmită tuturor mămicilor: ”Vă mulţumim pentru viaţa pe care ne-aţi oferit-o, pentru timpul şi ajutorul acordat, pentru sacrificiile pe care le faceţi şi pentru mângâierile şi cuvintele de încurajare pe care ni le adresaţi oricând avem nevoie, pentru încrederea pe care o puneţi în mâinile noastre mici”. Desigur, copiii nu au uitat să-i mulţumească Fecioarei Maria pentru că a acceptat să fie Mama noastră cerească şi să-i ceară totodată să mijlocească pentru noi toţi, pentru ca Dumnezeu să ne trimită toate harurile de care avem nevoie.

Apoi au adresat mulţumiri deosebite sorei Antonia Busato şi sorei Clara Dălvaru, din Congregaţia „Maria Bambina”, prin care Dumnezeu lucrează atât de frumos, fiind ”mămici” prin activitatea pe care o depun în parohia noastră. De asemenea, au mulţumit preoţilor noştri, pr. paroh Petru Sescu, pr. Daniel-Nicu Butacu şi pr. Marcelin Blaj, care veghează îndeaproape grupul copiilor.

Rezultatele activităţilor se observă prin creşterea numărului copiilor care participă la cateheze şi la slujba duminicală animată de copii, prin relaţiile pe care le stabilesc între ei, precum şi prin cunoştinţele acumulate. Copiii au reuşit să facă o surpriză plăcută mămicilor şi femeilor prezente în biserică, cărora le-au oferit câte un balon şi un mărţişor, făcând din ziua mamei o adevărată sărbătoare.

După-amiază, de la ora 15.30, copiii, plini de entuziasm şi bucurie, au făcut o surpriză şi bătrânilor din Casa de bătrâni „Sfântul Iosif” din cartierul Bucium (zona Plopii fără soţ), care au fost vădit emoţionaţi, prezentând acelaşi program de cântece şi poezii.

A consemnat, Alice Augustin

 

Video