Skip to content

Vizită de Crăciun la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri

Articol vizualizat de 206 utilizatori.

Vineri, 27 decembrie 2013, la ora 10 dimineaţa, un grup frumos de credincioşi din parohia noastra, animaţi de membrii Asociaţiei “Sfântul Vincenţiu de Paul”, s-a adunat în faţa bisericii pentru a face vizita de Crăciun la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri, împreună de părintele paroh Petru Sescu.

Ca în fiecare an, aşa cum ne-am obişnuit, persoane cu suflet generos au contribuit, din puţinul lor, pentru a face această sărbătoare cât mai frumoasă pentru cei de acolo: au strâns alimente, au făcut pachete şi, încetul cu încetul, darul mic al fiecăruia s-a transformat în ceva mare, în bucuria împărtăşirii cu ceilalţi.

Imediat după anunţul special al preoţilor din ziua de duminică, membrii vincenţieni s-au mobilizat şi au depus eforturi pentru a aduna toate cele necesare, iar în seara de joi împreună cu tineri şi credincioşi din parohie, am coborât la subsolul bisericii pentru a aranja cu grijă cele 350 de pachete. Astfel, a doua zi dimineaţă, totul era pregătit şi, cu mic cu mare, am pornit bucuroşi spre Grajduri, cu maşinile voluntarilor.

Ajunşi acolo, am fost întâmpinaţi de personalul spitalului, care ne-a condus în sala unde ne aşteptau, nerăbdători, cei de acolo şi, răsfoind cărţile de cântece, am început să organizăm, împreună cu ei, sfânta Liturghie. În timp ce părintele paroh îi pregătea, pe cei disponibili, prin spovadă, doamna Ana Doboş împărţea intenţiile pentru Rugăciunea Credincioşilor, astfel încât, la acest moment al Liturghiei, bolnavii au înălţat personal o rugăciune către Domnul.

La predică, părintele paroh a vorbit cu multă emoţie despre bunătatea şi măreţia lui Dumnezeu, care îi alege tocmai pe cei marginalizaţi şi respinşi de cei din jur să ia parte la planul lui de mântuire, arătând că, acolo unde societatea spune nu, Domnul îşi întinde larg braţele şi le încredinţează o misiune. El i-a îndemnat pe credincioşi să nu se lase descurajaţi, ci să îşi ofere toate suferinţele pentru mântuirea lumii.

La finalul slujbei, voluntarii au pornit, cu încredere, spre pavilioane, unde le-au împărţit celor prezenţi câte un pachet şi un cuvânt bun, iar, în jurul orei 13, am pornit din nou spre casă, cu promisiunea că ne vom întoarce pentru o nouă sărbătoare.

Îi mulţumim părintelui paroh Petru Sescu şi membrilor vincenţieni pentru călăuzirea în această zi specială şi, mai ales, tuturor credincioşilor cu suflet mare care au contribuit, după posibilităţile lor, la bucuria celor de la Grajduri. Le mulţumim şi tuturor celor care ne-au primit cu atâta bunăvoinţă în mijlocul lor şi sperăm că Naşterea Domnului nostru Isus Cristos a adus, pentru fiecare dintre ei, fără deosebire, bucurie şi speranţă.

Fotografii

Diana Fârte