Skip to content

Vizita Corului Mare al parohiei noastre la Roman

Articol vizualizat de 176 utilizatori.

Duminică, 20 mai, Corul Mare al parohiei noastre, însoţit de părintele paroh Petru Sescu, a transmis mesajul Învierii Domnului nostru Isus Cristos şi în altă comunitate, conform tradiţiei din ultima perioadă. Anul acesta am vizitat Parohia ”Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Roman, unde credincioşii din cor împreună cu părintele paroh Pavel Chelaru ne-au primit cu multă dragoste şi prietenie.

Plecarea din Iaşi a fost caracterizată de entuziasm şi curiozitate. De asemenea, dorinţa de a-l revedea pe părintele Chelaru, care a fost primul nostru paroh, era foarte mare. La Roman am fost întâmpinați cu multă caldură de părintele Pavel, care a stat în mijlocul nostru, curios să vadă ce progrese a făcut corul pe care l-a infiinţat chiar el şi ce membri noi sunt.

Sfânta Liturghie a fost animată de corul nostru şi concelebrată de părintele paroh Petru şi părintele Pavel, paroh la Roman. Intrarea în biserica de la Roman a trezit amintiri părintelui nostru paroh, pentru că aici venea în timpul liceului să se întâlnească cu Dumnezeu şi în această biserică şi-a descoperit vocaţia.

După sfânta Liturghie am fost invitaţi la o agapă fraţescă, unde am reuşit să-i cunoaştem mai bine pe credincioşii din Roman, unindu-ne în sârbe si hore moldovenești, dar şi în amintiri legate de activităţile din parohii. Cu toţi am ajuns la concluzia că această întâlnire nu ar fi fost posibilă dacă nu am fi conduşi de preoţi deosebiţi, Petru şi Pavel.

La finalul zilei, am mulţumit pentru ospitalitate corului din Roman şi ne-am retras spre casă, planificând deja următoarea ieşire.

A consemnat, Ana Doboș