Skip to content

Concert de Paști: ”Isuse înviat, tu m-ai cunoscut!”

Articol vizualizat de 197 utilizatori.

Luni, 9 aprilie, a doua zi de Paști, începând cu ora 19.00, parohia noastră a fost gazda unui concert de Paști, intitulat „Isuse înviat, tu m-ai cunoscut”, susținut de corul tinerilor din parohie. Evenimentul i-a avut ca invitați speciali pe PS Petru Gherghel și pr. Iosif Dorcu, paroh al catedralei “Adormirea Maicii Domnului” și decan de Iași.

Tinerii s-au așezat, pe rând, cu emoție în fața altarului, pregătiți să răspândească mesajul învierii. Cei doi dirijori, Ciprian Hușanu și Ramona Bordaș, au împărțit cu grijă indicațiile, în timp ce vocile urcau, din ce în ce mai sus, spre Cer.

Programul a început cu piesa “De dragul meu”, continuând cu următoarele cântece: “La picioarele crucii Tale”, “Christus factus est”, “Lacrimosa” de W. A. Mozart, “Aleluia, a-nviat”, “Aceasta e ziua cea sfântă”, “Astăzi să ne bucurăm”, “Azi clopotele sună”, “Ave Maria” de G. Caccini, “Tu sai tutto di me” adaptare după J.S. Bach, “Jesus bleibet meine Freude” de J.S. Bach și “Gabriella`s Sång” de Helen Sjöholm. Maria-Daniela Păuleț și Alice Augustin au fost cele două soliste la cântecele “Ave Maria”, respectiv “Gabriella`s Sång”.

La sfârșitul concertului, episcopul Petru Gherghel i-a felicitat pe acești tineri care au dat din timpul lor pentru a-l vesti pe Isus Cristos, mort și înviat. Preasfințitul a mai adăugat că acest eveniment transmite tuturor credincioșilor bucuria învierii lui Isus. Bucuria, dacă nu este împărtășită, este limitată.

Sfânta Tereza a Pruncului Isus, patroana acestei comunități, sub ochii căreia s-a desfășurat acest concert, este un exemplu de sfințenie, care ne îndeamnă să alegem mereu calea copilăriei spirituale, prin care ea a răspândit peste tot pacea și bucuria în Domnul.

Episcopul ne-a îndemnat să avem și noi curajul de a-l preamări pe Domnul Înviat în toate faptele, cuvintele și gândurile noastre.

La final, din inimile tuturor credincioșilor aflați în biserică s-a înălțat un susținut “Cristos a înviat!”, urmat de un “La mulți ani!”, destinat atât tinerilor, care au participat cu conștiinciozitate timp trei luni la repetiții, cât și enoriașilor, care au venit, împăcați cu Domnul, pentru a-i aduce laude.

Să-i slujim și noi cu bucurie Domnului, în toate clipele vieții noastre!

A consemnat, Diana Fârte