Vizita la bolnavii de la Grajduri

Marţi, 22 aprilie, un grup de credincioşi din parohia noastră, animaţi de membrii  Asociaţiei Sfântul Vincenţiu de Paul, împreună cu părintele paroh Petru Sescu au dus vestea învierii Domnului  bolnavilor de la spitalul Pădureni-Grajduri.

 

Aproximativ 380 de pachete pregătite de către  membrii vincenţieni împreună cu tineri şi credincioşi din comunitatea ,,Sfânta Tereza a Pruncului Isus” au ajuns la bolnavi cu ajutorul maşinilor puse la dispoziţie de voluntarii din comunitate.

Personalul spitalului a pus la dispoziţie sala pentru celebrarea sfintei Liturghii, a anunţat şi adus bolnavii catolici şi alţi bolnavi dornici să participe la celebrare.

În timp ce părintele paroh îi pregătea pe cei disponibili prin spovadă, ne-am rugat împreună cu bolnavii rugăciunea Mamei noastre cereşti, rozariu, şi au fost împărţite intenţiile pentru rugăciunea credincioşilor, astfel încât, la acest moment al liturghiei, bolnavii au înălţat personal o rugăciune către Domnul.

La predică, părintele paroh a vorbit cu multă emoţie despre dragostea şi măreţia lui Dumnezeu, care l-a jertit pe fiul său pentru mântuirea noastră, despre bunătatea şi bunăvoinţa persoanelor care au rupt din timpul lor pentru a fi împreună, în aceste moment de sărbătoare, cu persoanele bolnave. Prin cuvântul său plin de semnificaţie părintele ne-a îndemnat să avem mare încredere în dragostea părintească a lui Dumnezeu, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii pentru că Tatăl din cer ne ocroteşte în permanenţă. Celebrarea a continuat într-o atmosferă de comuniune care s-a făcut remarcată în momentul când rugăciunea Tatăl nostru a fost recitată într-o atmosferă fraternă. Bolnavii au simţit lumina revărsată de această mare sărbătoare şi nu doreau să mai plece spre locul lor de odihnă.

La finalul slujbei, voluntarii au pornit, cu încredere, spre pavilioane, unde le-au împărţit celor prezenţi câte un pachet şi ,, Cristos a înviat” iar, în jurul orei 12 voluntarii au pornit spre casă, cu promisiunea că ne vom întoarce pentru o nouă sărbătoare.

Îi mulţumim părintelui paroh Petru Sescu şi membrilor vincenţieni pentru călăuzirea   în această zi specială şi, mai ales, tuturor credincioşilor cu suflet mare care au contribuit, după posibilităţile lor, la bucuria celor de la spitalul din Grajduri.

Bolnavii, săracii sunt reprezentanţii lui Isus pe pământ; îţi mulţumim Doamne că ne-ai dat posibilitatea să te vizităm, să fim aproape de Tine.

 

Ana Doboş