Credincioșii din comunitate au dus bucuria Învierii bolnavilor de la spitalul Pădureni-Grajduri.

Luni, 29 aprilie 2019, credincioşii din comunitatea “Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi, animaţi de membrii Asociaţiei “Sfântul Vincenţiu de Paul” şi motivaţi de preoţii care ne păstoresc, au fost în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri.

,,Dumnezeu dăruieşte fiecărui creştin harul de a scrie o istorie de bine în viaţa fraţilor săi, în special a celor care au făcut ceva ne plăcut şi greşit. Cu un cuvânt, o îmbrăţişare, un zâmbet, putem să transmitem altora ceea ce am primit mai preţios. Care este lucrul preţios pe care l-am primit noi? Iertarea, pe care trebuie să fim capabili să o dăm şi altora.” (Papa Francisc: Audienţa generală de miercuri, 24 aprilie 2019)

Credincioșii din comunitatea noastră,  prin dărnicia lor, au dorit să ofere acest zâmbet persoanelor lipsite de libertate, aflate în suferință.

Vizita, de acum tradițională pentru credincioșii din comunitate, a fost pregătită cu multă dragoste pentru acești bolnavi. Noi, membrii vincenţieni am oferit timpul și munca noastră pentru a transmite mai departe dorința persoanelor care au oferit. Cele 430 de pachete au fost pregătite cu ajutorul tinerilor și a persoanelor care au dorit să ajute.

Pregătirea bolnavilor pentru a primi lumina Învierii Mântuitorului în inimile lor a fost făcută cu multă grijă şi dragoste. Celebrarea sfintei Liturghii a fostdeosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente şi animată de domnul Hușanu Ciprian prin cântările alese pentrua ceastă frumoasă sărbătoare. Bolnavii prezenți în număr foarte mare ne-au fost aproape și au făcut ca ,,Cristos a Înviat,, și ,,Aleluia,, să vibreze în inimile lor și a noastre. Voința lor de a participa activ la celebrare ne-a impresionat în mod deosebit.

În cuvântul de la predică părintele Bacoșcă Terna Gabriel a pus accentul că azi toți creștinii putem spune împreună Cristos a Înviat, avem bucuria de a sărbători împreună bucuria Învierii. Referindu-se la persoanele aflate în suferință a evidențiat că ele trăiesc această suferință împreună cu Cristos. Poartă crucea proprie, care acum capătă o nouă lumină în Invierea lui Cristos.Crucea suferinței ne conduce la mântuirea sufletului. Cristos cel Înviat ne aduce pace și liniște în suflet, ne ajută să spunem nu păcatului. Invocarea Tatălui nostru ceresc, prin rugăciunea “Tatăl nostru”, s-a făcut într-o comuniune deosebită, toate persoanele s-au ţinut de mână şi au transmis dorinţele lor de iubireşi iertare.

La finalul slujbei am oferit pachetele mult așteptate. Alimentele din pachete au adus multă bucurie bolnavilor.

Le mulțumim preoților, persoanelor consacrate şi membrilor vincenţieni pentru călăuzirea în această zi specială şi, mai ales, tuturor credincioşilor cu suflet mare care au contribuit, după posibilităţile lor, la bucuria celor de la Grajduri. Mulțumim și personalului medical și administrativ de la spital, ne-au primit cu zâmbetul pe buze și ne-au mulțumit pentru ceea ce facem. Noi am respectat toate cerințele impuse de regulamentul intern.

Persoanele bolnave din acest spital ne-au adus bucuria de a face fapte bune prin oferta noastră pentru a pregăti pachetele, prin vizită făcută în acest loc încărcat de suferință. Ei ne-au dat motivul de a-l vesti pe Cristos.

 

Asociația Sfântul Vincențiu de Paul

Apasati aici pentru albumul foto