Ducând vestea cea bună bolnavilor de la spitalul din Pădureni-Grajduri

Mai mulţi membri vincenţieni şi alţi câţiva credincioşi din Parohia “Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi au mers marţi, 26 decembrie 2017, să ducă vestea cea bună a naşterii lui Isus bolnavilor de la spitalul Pădureni-Grajduri.

Pregătirea pentru vizita de la Spitalul de la Grajduri a început în ziua de duminica, 17 decembrie, când preoţii comunităţii au anunţat că fiecare credincios are posibilitatea de a participa donând  bani pentru a ajuta la pregătirea pachetelor pentru bolnavii care ne aşteaptă an de an. Pe 24 decembrie 2017, credincioşii din comunitate, prin dărnicia de care au dat dovadă, au făcut posibilă pregătirea unui numar de 400 pachete.

În momentul în care s-au adunat banii, am văzut parinţi  dându-le bani copiilor lor şi îndemnându-i să ofere. Mi-a plăcut enorm  gestul  lor şi aici putem vorbi mult despre puterea exemplului. Darurile lui Dumnezeu  vin spre noi prin copii buni, parinţi buni,  preoţi buni.

Membrii vincenţieni, s-au i mobilizat, au făcut cumpărăturile şi împreună cu tinerii au pregătit pachetele. Marti, 26 decembrie 2017 s-au  deplasat la Spitalul de la Padureni-Grajduri.

Pregătirea bolnavilor pentru a-l primi pe Isus în inimile lor a fost făcută cu multă grijă şi dragoste. Celebrarea sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente, peste 30 la număr, şi animată de organistul Daniel Duma prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare.

Cuvântul de la predică a părintelui paroh, Sescu Petru, ne-a  îndemnat pe fiecare dintre noi să trăim bucuria naşterii lui Isus, să primim această veste cu sufletul deschis. De asemenea, a spus să ne gandim la Dumnezeu iubire, bunătate. Dumnezeu cel infinit a luat un trup şi a locuit între noi. Să avem ochi ai credinţei şi să vedem frumosul, binele din jurul nostru.  Cei care i-L primesc  au ocazia să devină fii ai lui Dumnezeu, prin spovadă şi luând sfânta împărtăşanie. Le-a vorbit bolnavilor despre gestul de bunătate, de iubire şi fraternitate făcut de credincioşii din Parohia”Sfânta Tereza a Pruncului Isus”, despre dorinţa lor de a fi în comuniune pentru că toţi suntem familia lui Dumnezeu.

Invocarea Tatălui nostru ceresc, prin rugăciunea “Tatăl nostru”, s-a făcut într-o comuniune deosebită, toate persoane s-au ţinut de mână şi au transmis dorinţele lor de iubire şi iertare. La împărtăşanie, bolnavii care nu au primit sfintele sacramente au fost binecuvântaţi de părintele.  Liniştea de pe chipul lor ne-a transmis că  Isus a ajuns şi la inima lor.

Dupa slujbă, bolnavii prezenţi, au primit câte un pachet cu produse alimentare şi câte un cuvânt bun.  Am văzut  imaginea bucuriei,  au zâmbit, chiar dacă, poate, a fost doar pentru o zi. Fie ca lumina blandă şi caldă a Crăciunului să le aducă alinare în suferinţa lor. Bolnavii care nu au participat la sfânta Liturghie au primit şi ei câte un pachet pentru a trăi împreună bucuria sărbătorilor de Crăciun.

Mulţumirile şi aprecierile  se îndreaptă către toţi  ,,ostenitorii’’ binecuvantati implicati în aceasta activitate: enoriasilor parohiei, membrilor SVP, preotilor, tuturor celor care s-au implicat în a face cumpăraăurile, pachetele ,si nu în ultimul rând celor  care şi-au pus la dispoziţie maşinile pentru a asigura transportul.

Agnesa Magdici

Apasati aici pentru albumul foto