Zile de formare pentru tineri: „Împreună în Cristos”

În Postul Mare, timp special de pregătire sufletească, un grup de 23 de tineri ai parohiei au participat la două zile de formare în perioada 17 – 19 martie, de vineri seara până duminică seara, într-un peisaj pitoresc și o atmosferă ce predispune la interiorizare, în mănăstirea carmelitană din Luncani (jud. Bacău).

Cu deviza „Împreună în Cristos!”, scopul acestor zile a fost de a ne apropia unii de alții, de a ne cunoaște mai bine și de a avea o colaborare rodnică. Toate acestea au fost urmărite în cele trei momente de formare, constând în diverse jocuri de echipă și ateliere de discuții.

Jocurile de echipă au adus un plus de implicare personală, cerând de asemenea și răbdare, acceptarea celuilalt așa cum este și realizarea faptului că oricine poate oferi un ajutor. Cel mai apreciat asemenea moment a fost room escape, în care colaborarea membrilor este esențială pentru ducerea la bun sfârșit a jocului.

Atelierele de discuții i-au provocat pe tineri la împărtășiri personale asupra provocărilor lumii în care trăim. Ce dificultăți întâlnește un tânăr dacă vrea cu adevărat să își trăiască credința, care să fie atitudinea sa față de plăcerile viciate ale societății, sunt subiecte aprofundate de cei prezenți.

Desigur, punctul central al fiecărei zile l-a constituit Sfânta Liturghie, precedată de pregătirea la cor, și meditarea Cuvântului divin prin intermediul omiliilor. Tinerii au contribuit la sfintele celebrări fie citind lecturile sau rugăciunea credincioșilor, fie susținând cântarile entuziaste. De asemenea, Calea Crucii în aer liber, pe dealurile împădurite din apropierea mănăstirii, a adus în inima fiecăruia o emoție sfântă și dorința de a a-l urma și mai mult pe Isus. El nu a dat înapoi în fața crucii, a răului și a oamenilor, deoarece ascultarea față de Tatăl a fost și continuă să fie și pentru noi un rod al iubirii.

„Am venit cu dorința de comuniune, de destăinuire, împreună cu persoane atât de diferite, dar în același timp împărtășind aceeași iubire pentru Cristos. Momentele cele mai frumoase au fost cele de colaborare, în care am reușit să fim cu adevărat împreună în împlinirea unui scop comun, lăsând la o parte cele ce ne diferențiau și ne separau. De asemenea, cuvântul liturgic a fost mai profund ca niciodată și regăsit în viețile noastre.” (Diana)

Mulțumim Domnului, mulțumim binefăcătorilor noștri și mulțumim tuturor celor implicați în organizarea acestor zile deosebite, căci suntem conștienți de darul primit: de a reuși să fim împreună împotriva tuturor motivelor care ne-ar fi putut separa.

Apasati aici pentru albumul foto