Campusul tinerilor la Gura Humorului: „Fericitul Anton Durcovici – Pasi spre fericire”

Conform planurilor facute la intalnirile dinaintea plecarii, pe 21 iulie am plecat spre Gura Humorului un grup frumos de tineri, insotiti fiind de pr. Romica Sociu. Am inceput prin a vizita manastirea Humorului, urmand apoi a ne caza la o cabana in mijlocul naturii, intr-o locatie foarte bine aleasa. Ne-am organizat pe grupe pentru pregatirea meselor, insa ajutorul celorlalti a fost mereu bine venit, astfel incat pregatirea bucatelor a fost un bun prilej de a ne cunoaste si de a interactiona. Fiecare seara a fost animata de cate o grupa ce a pregatit un moment artistic, cantece si jocuri. Nu de putine ori nu ne mai puteam opri din rasete.

Tema campusului, „Pasi spre fericire”, a adus momente zilnice dedicate formarii noastre prin propunerea unor modele de viata de credinta, curaj si vointa autentice: Sfantul Papa Ioan al XXIII-lea, Sfantul Papa Ioan Paul al II-lea, Fericita Tereza de Calcuta si Fericitul Anton Durcovici. Tot in centrul fiecarei zile au fost si momentele de comuniune prin participarea la rugaciunea Sfantului Rozariu si la Sfanta Liturghie la Biserica Romano-Catolica din Gura Humorului si  la Biserica de la Cacica.

Printre momentele de relaxare si recreere s-au numarat: vizita salinei de la Cacica, calaritul la ferma de la Acasa in Bucovina, drumetia la Pietrele Doamnei din muntii Rarau, parcurgerea unor trasee prin copaci la Aventura Parc, tragerea cu arcul si altele. Tuturor acestor clipe li se alatura glumele si rasetele de pe drum, din pauzele dintre mese. Cu toate ca vremea parea sa nu fie de partea noastra, planurile au fost duse la bun sfarsit, astfel ca la plecare, pe 25 iulie, am putut afirma ca a fost un campus frumos, in care am trait zile in care am crescut impreuna si am legat relatii de sincera prietenie. Toate acestea au fost posibile doar cu ajutorul lui Dumnezeu in primul rand, apoi al binefacatorilor care au contribuit la buna desfasurare, carora vrem sa le multumim din suflet si pe care ii asiguram de rugaciunea noastra!

Multumim din suflet parintelui paroh Petru Sescu, parintelui vicar Romica Sociu si tuturor binefacatorilor!

Alice Augustin