Skip to content

PRAZNICUL COPIILOR

Articol vizualizat de 149 utilizatori.

Pe data de 17 noiembrie, conforma tradiţiei din comunitatea noastra, a avut loc „Praznicul copiilor”.

După Sfânta Liturghie de la ora 9.00, la subsolul bisericii s-au întâlnit toti copii care au participat la celebrarea Sfintei Liturghii pentru a lua parte la praznicul copiilor. Rugăciunea pentru răposaţi făcută de părintele paroh Sescu Petru la începutul mesei i-a ajutat pe copii să conştientizeze că rugăciunea şi masa sunt pentru cei care au plecat dintre noi.

Praznicul copiilor este un rezultat al participării credincioşilor parohiei noastre împreună cu părintele paroh Sescu Petru, care ne-a fost aproape în permanenţă, și a părintelui Ilies Marius , prietenul copiilor. Asociaţia SVP ”Sfânta Tereza a Pruncului Isus” mulţumeşte tuturor credincioşilor care ne-au fost aproape în realizarea acestui eveniment.

Copii mărturisesc:

– La catehism am învăţat teoretic despre ,,Împărtăţirea sfinţilor” , acum am încercat să punem în practică acest adevăr de credinţă (Erica Chirilă).

-Este un moment pe care îl aştept cu nerăbdare în fiecare an pentru a fi împreună la o masă comună cu toţi copii parohiei, nu numai la joacă, cateheză sau carnaval(Ana Maria Cojocaru).

-Eu mă apropii mai greu de ceilalţi, dar acum am înţeles ce bine e să fii împreună la aceeaşi masă, să te rogi şimpentru persoanele care au plecat dintre noi (Sergiu Dâscă).

-Fratele meu care este mai mic şi nu a îndăznit să intre pentru că nu înţelege ce se petrece aici. Data viitoare mă voi strădui să-l aduc pentru a face cumoştinţă cu alţi copii şi pentru a vedea cât de bine este să fim împreună (Francesca Bacuşcă).

-Bunicii mei de la ţară nu mai sunt printre noi dar acum simţesc că sunt prezenţi, ne îndeamnă să ne rugăm, să dăm de pomană dar mai ales să preţuim ceea ce se face pentru cei de dincolo (Andrei Mârţ)

Împreună cu preoţii din parohie vă mulţumim încă odată tuturor acelora care s-au arătat generoşi participând financiar la organizarea acestei mese, dar şi tuturor acelora care s-au implicat prin munca lor sau prin donaţiile lor. Tuturor Dumnezeu să le răsplătească bunăvoinţa şi răposaţii familiilor lor să aibă parte de iertare şi,prin mila lui Dumnezeu, să se odihnească în pace!

Dumnezeu să vă răsplătească!

Fotografii

Huşanu Francisc