Campus și GREF: „Marcellino, o minune de baiețel”

„Marcellino, o minune de baiețel”, aceasta a fost tema celor două săptămâni, 24 iunie – 7 iunie, în care s-au desfășurat Campusul și GREF-ul pentru copiii din parohia noastra.

În perioada 24-28 iunie, 57 de copii, între clasa a III-a și clasa a VIII-a, însoțiți de părintele Marcelin Blaj, vicar în Parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iași, de două surori, din cadrul Congregației Maria Bambina, care lucrează în parohia noastră, și de opt animatori, au participat la Campusul pentru copii „Marcellino, o minune de baiețel”, organizat la Pralea, în județul Bacău.

În tot acest timp, cu toții am format o familie, întemeiată de părintele Marcelin, de surori, dar mai ales întemeiată de Dumnezeu, pe care l-am simțit cu adevărat ca pe un tată care se îngrijește de copiii săi în orice clipă.

Cele cinci zile au cuprins diverse momente, precum: dimineața ne-am dezmorțit puțin cu un moment de înviorare pentru trup, cu câteva bansuri, dar și pentru suflet cu rugăciunea de dimineață și sfânta Liturghie. Mereu după micul dejun s-a desfășurat un moment de formare, ce cuprindea un fragment din viața micuțului Marcellino, care a fost cu adevărat o minune de băiețel.

Fiind împărțiți în patru grupe, am reușit să ne cunoaștem mai bine și să înțelegem mai bine tema campusului, adică viața lui Marcellino.

Momentele recreative au fost din belșug în program, întrucât energia copiilor trebuia concentrată și consumată într-un mod educativ.

Seara am avut ocazia ca toți să discutăm despre roadele implicării fiecăruia, copii și animatori, și să premiem pe copiii care s-au afirmat pozitiv la activități. Acest lucru s-a repetat, copiii fiind din ce în ce mai entuziasmați și mai hotărâti că pot urma exemplul micuțului Marcellino, asemănându-se din ce în ce mai mult cu el.

Miercuri, 26 iunie, am avut bucuria de a-l avea și pe părintele paroh Petru Sescu în mijlocul nostru, care mereu susține activitățile parohiale și ne dă curaj să ne bucurăm de darurile lui Dumnezeu. Ne-a transmis ca atunci când ne vom întoarce acasă să arătăm părinților noștri că admirând exemplul lui Marcellino, o minune de băiețel, să devenim cu toții niște minuni și toți să poată spune despre noi: iată o minune de băiețel și o minune de fetiță!

Animatorii s-au dedicat întrutotul activităților și s-au bucurat împreună cu copiii de darurile primite în tot acest campus și de roadele muncii lor.

Întorcându-ne acasă, cu toții ne-am luat angajamentul să trăim asemenea lui Marcellino, care l-a cunoscut pe Isus, căruia i-a potolit foamea și setea, propunându-ne să-l hrănim și noi pe Isus în frații noștri.

Acest lucru s-a concretizat în cea de-a doua săptămână a activităților noastre de vară în cadrul GREF-ului, care s-a desfășurat în perioada 1-7 iulie, în parohia noastră, la care au participat și copii începând de la vârsta de trei ani.

Săptămâna în care a avut loc GREF-ul în parohia noastră a trecut foarte repede, dar în sufletele noastre au rămas multe lucruri înălțătoare și multe învățături și amintiri.

Și de data aceasta am fost împărțiți în patru grupe, ținând cont de vârsta fiecăruia. Programul a început în fiecare zi la ora 9.00 și s-a terminat la ora 14:00. Bansurile au dat startul activităților. Apoi, urma rugăciunea condusă de părintele paroh Petru Sescu, care ulterior, în cadrul momentului de formare, dezvolta cu aplicații practice tema, care a fost aceeași: „Marcellino, o minune de baiețel”.

Înainte de a începe activitățile recreative repetam imnul: „Marcellino e o minune!”, pe care l-a compus un grup de copii ajutați de animatorii lor la campusul de la Pralea Momentele recreative i-au distrat foarte mult pe copii pe copii, iar la sfarșitul programului fiecare grupa a prezentat o scurtă surpriză, alcătuită din scurte momente educative.

În toate aceste zile am avut ocazia să construim noi prietenii, dar mai ales să întemeiem o familie.

Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru că ne copleșește mereu cu iubirea sa. Mulțumim binefăcătorilor care ne-au sprijinit în aceste activități, căci datorită lor au participat mulți copii care vor continua drumul început alături de Marcellino! Mulțumim preoților din parohie care au făcut posibile aceste activități, surorilor din cadrul Congregației Maria Bambina, care lucrează în parohia noastră, care și-au dat disponibilitatea și ne-au încurajat mereu și animatorilor care s-au implicat trup și suflet în desfășurarea acestor două săptămâni de activități pentru copii!

Îi datorăm totul lui Dumnezeu pentru că ne-a vegheat mereu și ne-a dăruit copii minunați care pășesc cu bucurie pe drumul credinței!

Fotografii

Ecaterina Constantin și Alexandra Jelea