Campusul adolescenților

Un grup de 11 adolescenți din parohia noastra, a participat la campusul organizat la Poiana Micului, județul Suceava, în perioada 10-12, care a avut tema: „Dominic Savio, un adolescent al tuturor timpurilor”. Acest grup a fost însoțit de pr.Marcelin Blaj și de un binefăcător, Gabriel Cucuteanu.

Această activitate a fost organizată în urma participarii constante a grupului de adolescenți din parohie la catehezele pregătite de către părintele Marcelin Blaj și ce s-au deșfășurat săptămânal, timp de aproximativ un an la subsolul bisericii parohiale. Aceste cateheze au avut ca scop cunoașterea de sine, cunoașterea celorlalți și cunoașterea lui Dumnezeu. Iar campusul a avut menirea de a încununa experiențele pe care le-am avut în cadrul catehezelor.

Prima zi a campusului a început cu instalarea noastră la locul de cazare și a continuat cu sfânta Liturghie, moment în care i-am putut adresa lui Dumnezeu toate rugăciunile noastre de mulțumire, dar și de cerere.

Următoarele zile le-am petrecut în spiritul unei familii, conștienți de prezența continuă a lui Dumnezeu în mijlocul nostru și motivați de exemplul lui Dominic Savio, un adolescent al tuturor timpurilor.

Unul dintre momentele frumoase și speciale din acest campus s-a petrecut în cea de-a doua seară alături de un alt grup de adolescenți din Poiana Micului, timp în care ne-am împărtășit bucuria și entuziasmul vârstei noastre prin cântec și dans.

Am avut ocazia să vizităm Mănăstirea Voroneț și Sanctuarul marian de la Cacica, locuri în care l-am întâlnit pe Dumnezeu la el acasă și unde am putut să-i spunem toate secretele noastre.

De pe aceste meleaguri bucovinene am avut posibilitatea să ne procurăm și suveniruri pentru cei dragi de acasă.

Ne-am întors acasă cu recunoștință în suflet pentru toate darurile pe care ni le-a oferit Dumnezeu prin binefăcătorii noștri, preoți și persoane care s-au implicat în munca de formare și de creștere umană și spirituală a noastră.

Fotografii

Lorena Vînache