Skip to content

Parohia Sfânta Tereza a Pruncului Isus în sărbătoare – 7 ani de la sfintirea bisericii

Articol vizualizat de 200 utilizatori.

Azi, 30 septembrie credincioșii din comunitatea Sfânta Tereza a Pruncului Isus au sărbătorit  șapte ani de la consacrarea altarului și sfințirea Biserici.

Pe data de 29 septembrie, la încheierea celebrării harmului comunității părintele paroh Petru Sescu a declarat perioada 30 septembrie 2019 – 04 octombrie 2020 an jubiliar pentru comunitatea noastră. Pe patru octombrie 2020 vom sărbători 25 de ani de existență ca parohie și comunitate.

Azi, în prima zi a anului jubiliar, am sărbătorit împreună Biserica, sfințirea ei. Credincioșii au participat cu bucurie în suflet la  Sfânta Liturghie concelebrată și au ascultat cu multă atenție cuvântul de predică a părintelui Lucian Păuleț.

În ziua hramului părintele predicator ne-a vorbit foarte frumos despre trăirile patroanei comunității noastre, azi ne-a prezentat Biserica patronată de sfânta Tereza a Pruncului Isus. Prin această prezentare ne-a făcut să simțim legătura strânsă pe care o avem cu Biserica. Isus Cristos prin jertfa sa pe cruce a realizat unirea dintre Dumnezeu și oameni. Biserica aceasta este o imagine a acestei uniri a lui Dumnezeu cu noi. Nevoia și dorul de Dumnezeu a făcut ca să se ridice această Biserică în mijlocul nostru. Dorința și credința noastră au făcut ca această Biserică să existe la noi în Nicolina. Celebrările din Biserică ne aduc mai aproape de Dumnezeu, este un loc unde ne regăsim. În acest templu al lui Dumnezeu ne prezentăm bucuriile și necazurile. Dumnezeu ascultă rugăciunile noastre și strigătele noastre, rostite sau chiar nerostite.  Dumnezeu privește spre noi zi și noapte, în această Biserică El este unit cu noi. În Biserică suntem învățați să iubim și să oferim, suntem îndrumați spre a face bine. Biserica vie este formată din oameni, este un loc care ne adună împreună, un loc care ne ajută să ne cunoaștem.

Biserica noastră este caldă, primitoare, căldură dată de noi cei care creștem odată cu ea. Trăim istoria și Biserica duce cu ea în timp istoria noastră.

Mulțumim lui Dumnezeu, Maicii sale, sfintei Tereza a Pruncului Isus și tuturor preoților care au fost păstori la noi în comunitate și au zidit Biserica vie a lui Cristos.

Îndrumați de Duhul Sfânt și de iubirea sfintei Tereza a Pruncului Isus să mergem pe cărarea bătătorită de acasă la Biserică și să facem sărbătoare din fiecare zi a anului jubiliar.

 

Ana Doboș

Apasati aici pentru albumul foto