Rugăciune în cinstea Fericitului Frederic Ozanam

În ziua de 9 septembrie, vincențienii, îl sărbătoresc pe fericitul Frederic Ozanam.

Fericitul Frederic Ozanam ne arată că sfințenia este posibilă în viața unui laic, că este compatibilă cu o viață de familie  și prietenii strânse, o viață conjugală fericită, o viață profesională și intelectuală… Fiecare dinte noi poate găsi în exemplul vieții lui motive care să-l ajute să înainteze pe calea spirituală indiferent de vocația pe care o are:

–        Perseverența ce-i va permite să depășească îndoielile pentru a regăsi credința și pacea sufletească.

–        Atașamentul față de legea iubirii: iubirea față de Dumnezeu, față de aproapele și de sine.

–        Pietatea, evlavia și participarea la Sfânta liturghie, care susține viață consacrată slujirii aproapelui.

–        Caritatea, atenția față de necazurile celor care ne înconjoară și curajul de a ne angaja.

Vincențienii din comunitatea Sfânta Tereza a Pruncului Isus din Iași împreună cu credincioșii din comunitate s-au rugat pentru canonizarea fericitului Frederic Ozanam și pentru:

  • Doamne, suntem aici, așteptăm chemarea ta spre a te sluji. Deschide-ne inima ca să răspundem ca Maria: Iată slujitorul tău, fie mie după voința ta.
  • Doamne ajută-ne să fim și noi misionari a noii evenghelizări. Duhul sfânt să ne umple de Tine atunci când mergem în vizite la familii. Fii aproape de noi ca să reușim să legăm relații de prietenie cu persoanele vizitate.
  • Doamne ajută-ne să fim și noi misionari a noii evenghelizări. Duhul sfânt să ne umple de Tine atunci când mergem în vizite la familii. Fii aproape de noi ca să reușim să legăm relații de prietenie cu persoanele vizitate.
  • Noi, prin activitatea noastră, trebuie să imităm, cu ajutorul lui Dumnezeu, iubirea arzătoare a lui Isus și a Mariei față de sufletele aflate în suferință, suflete create după chipul lui Dumnezeu. Legea Domnului este pentru noi cărarea pe care noi pășim în activitatea noastră.
  • Doamne noi suntem aici, suntem pregătiți ca să ne trimiți în misiune ca să fim aproape de toți cei care s-au rătăcit, să-i ajutăm să Te redescopere, să redescopere imensa Ta dragoste. Duhule Sfânt ajută-ne să pune în rucsacul nostru învățătura Lui  ca să o ducem mai departe, în toate direcțiile unde suntem trimiși.

Dumnezeule Tată, Fiu și Duh Sfânt, dăruiește-ne speranță, iar tu să locuiești mereu în inimile noastre de Vincențieni, în toate aspectele vieții.

Ana Doboș

Apasati aici pentru albumul foto