Campus de Iarna 2019

Parohia “Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi a organizat în perioada 4-8 februarie 2019, un campus de iarnă pentru copii, la subsolul bisericii.

Au participat peste 73 de copii, cu vârsta cuprinsă între 4 şi 14 ani şi 26 de animatori, care au fost coordonați de părintele Gabriel Bacoșcă și surorile Antonia și Bety.

Timp de 5 zile statul pe telefon a fost înlocuit cu socializarea, distracția, participanții putând fi mai aproape de Dumnezeu și de restul copiilor. Activitățile noastre au început zilnic în jurul orei 9:00, prin câteva bansuri, un episod de înviorare, urmat de un moment rugăciune. Cu ochii ațintiți asupra animatorilor ce mimau interpretând parabola zilei și cu urechile ciulite la vorbele povestitorului, copiii învățau continuu câte ceva de la personajele parabolei. Luni a fost parabola “Fiului risipitor”, unde a fost exprimată ideea ca pocăința, convertirea nu este niciodată prea târzie, cu condiția ca aceasta sa fie sinceră și deplină; marți parabola “Vameșului și a Fariseului” ne-a învățat că în fața lui Dumnezeu trebuie sa fim smeriți; miercuri parabola “Lazăr și bogatul” a subliniat faptul ca în viața de apoi vom primi răsplată pentru toate faptele săvârșite pe pământ; joi prin parabola “Samariteanul milostiv “am învățat că trebuie să ne iubim aproapele și vineri parabola “Iertarea femeii păcătoase” ne-a demonstrat că Dumnezeu este milostiv cu fiecare dintre noi, dacă ne regretăm păcatele.

După o mică sceneta, “ne-am jucat” cu Zarul iubirii care ne-a învățat în fiecare zi importanța iubirii aproapelui, a lui Dumnezeu și iubirea de sine. Apoi ne-am împărțit în cele 4 grupe în funcție de vârsta copiilor, unde au avut loc discuții interesante și pline de învățăminte pe baza celor văzute și auzite anterior. Jocurile au fost cele mai așteptate de copii, un moment în care s-au distrat împreună, au colaborat și mai presus de toate au învățat să formeze o echipă.

Când energia copiilor începea să dispară, primeau o gustare delicioasa, pregătindu-se pentru atelierele de lucru manual. Aceștia au avut ocazia să picteze forme din ipsos, să învețe să brodeze și să construiască diferite forme din origami. Copiii s-au ajutat între ei și și-au dezvoltat răbdarea și precizia pe parcursul atelierelor. La final, ne adunam cu toți și fiecare avea ocazia să își spună părerea despre ziua ce a trecut. O zi de campus se termina cu o rugăciune, iar după urmau câteva bansuri de final. La finalul celor 5 zile de campus animatorii s-a bucurat de un moment de comuniune și împărtășire mergând de vineri până duminică la Slănic Moldova.

A fost un campus reușit și îl rugam pe bunul Dumnezeu să-i răsplătească însutit pe cei care s-au implicat pentru buna reușită a acestor zile binecuvântate. Mulțumim din suflet tuturor organizatorilor, părinților care și-au încredințat copiii în mâinile noastre și mai ales celor mici, care au avut o săptămâna plină de bucurie și de învățăminte pentru trup și pentru suflet.

 

Antonia Cojocaru

Apasati aici pentru albumul foto