Bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri au primit iubire din iubirea Pruncușorului Isus

Miercuri, 26 decembrie, membrii vincenţieni împreună cu credincioşii din Parohia “Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi, însoțiți de părintele Gabriel Bacoșcă, sora Cecilia, surorile din congregația Maria Bambina (sora Antonia, sora Beti) s-au deplasat la Spitalul de la Pădureni-Grajduri ca  să ducă bolnavilor  un pic de iubire din iubirea imensă a lui Dumnezeu.

 

Pregătirea pentru vizita de la spitalul de la Grajduri a început în ziua de duminică, 16 decembrie 2018, când preoţii comunităţii au anunţat că fiecare credincios are posibilitatea de a participa donând bani pentru a ajuta la pregătirea pachetelor pentru bolnavii care ne aşteaptă an de an. La 23 decembrie 2018, credincioşii din comunitate, prin dărnicia de care au dat dovadă, au făcut posibilă pregătirea a 404 de pachete.

 

Membrii vincenţieni s-au mobilizat, au făcut cumpărăturile şi, în echipă cu tinerii, au pregătit pachetele.

 

Pregătirea bolnavilor pentru a-l primi pe Isus în inimile lor a fost făcută cu multă grijă şi dragoste. Celebrarea sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente, peste 55 la număr, şi animată de organistul Daniel Duma prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare. A fost deosebită participarea bolnavilor la rugăciune și cânt.

 

Cuvântul de la predică a părintelui  Gabriel Bacoșcă ne-a îndemnat pe fiecare în parte să trăim bucuria naşterii lui Isus. A pus accentul pe ceea ce trăim noi în acest moment, oare avem inima plină de iubirea Pruncușorului Isus? Noi am venit în acest loc pentru a-l vizita pe Isus, fiecare în parte suntem un personaj de la ieslea lui Isus. Părintele le-a vorbit bolnavilor despre gestul de bunătate, de iubire şi fraternitate făcut de credincioşii din Parohia “Sfânta Tereza a Pruncului Isus”, despre dorinţa lor de a fi în comuniune pentru că toţi suntem familia lui Dumnezeu. Cadoul Tatălui din cer este Isus și noi am venit să-l oferim. Părintele le-a explicat bolnavilor că ei, împreună cu cadourile noastre, îl vor primi și pe Isus.

 

Invocarea Tatălui nostru ceresc, prin rugăciunea “Tatăl nostru”, s-a făcut într-o comuniune deosebită, toate persoane s-au ţinut de mână şi au transmis dorinţele lor de iubire şi iertare. La împărtăşanie, bolnavii care nu au primit sfintele sacramente au fost binecuvântaţi de părintele. Liniştea de pe chipul lor ne-a transmis că Isus a ajuns şi la inima lor.

 

După slujbă, bolnavii   au primit câte un pachet pentru a trăi împreună bucuria sărbătorilor de Crăciun. Aici am cunoscut cum în suferință și în boală se simte cel mai bine prezența lui Dumnezeu. Minunea harului revărsat de Pruncușorul Isus în ieslea din Betleem a fost simțită și în acest loc.

 

Mulțumim tuturor credincioșilor din comunitate care au oferit cu multă iubire, preoților   care ne-au fost aproape și ne-au susținut permanent. Mulțumim în mod deosebit persoanelor care au dorit să viziteze aceste persone aflate în suferință, care și-au pus la dispoziție mașinile pentru a ușura deplasarea.

 

Asociația Sfântul Vincențiu de Paul

,,Sfânta Tereza a Pruncului Isus”

Iași

Apasati aici pentru albumul foto