COPIII, O COMOARĂ PENTRU VIITOR

Colaborarea foarte bună dintre Parohia Romano-Catolică “SfântaTereza a Pruncului Isus” din Iaşi, prin Asociaţia caritativă “SfântulVincenţiu de Paul” si doamna învăţătoare Marilena Bişog, coordonatoare SNAC la Şcoala “Otilia Cazimir” Iasi, a facilitate ajutorarea multor familii prin programul “Săptămâna legumelor şi fructelor donate”.

Campania națională socială ,,Săptămâna legumelor şi fructelor donate”,  a avut drept scop să sensibilizeze elevii,  parintii şi profesorii din unităţile de învăţământ ieșean cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. S-a avut în vedere formarea şi dezvoltarea competenţelor în domeniul educaţiei pentru voluntariat în rândul copiilor, în vederea conştientizării şi exercitării cetăţeniei active. Prin implicarea, după puterilelor, înactivităţi de voluntariat,  li se dezvoltă responsabilitatea şi sensibilitatea faţă de semenii lor, stima de sine şi devotamentul faţă de ideile civice.

Receptivi şi disponibili,   voluntarii din Asociaţia “Sfântul Vincenţiu de Paul”, precum şi simpatizanţii,   s-au mobilizat și, împreună, au identificat  persoanele aflate în dificultate și  au reuşit să distribuie pachetele la un număr de 29 familii.Produsele au ajuns într-un timp scurt şi încondiţii foarte bune.

Bucuria beneficiarilor a fost foarte mare, iar zâmbetul și gândul bun s-au îndreptat spre binefăcătorii lor.Am trăit bucuria odată cu ei şi am făcut împreună o rugăciune pentru toţi cei care ne-au oferit această posibilitate.Ochii se umezesc atunci când participi la surpriza primită de copii nevoiași, când au desfăcut pachetul au descoperit în el exact ceea ce aveau ei nevoie.Au fost expresii de genul: ,,de unde mă cunoaște fetița X de mi-a oferit atâtea daruri,,. Pentru noi, cei care am fost prelungirea mânei de ajutor oferită de acești copii minunați, au fost momente de bucurie deosebită.

Mulțumim conducerii școlii , copiilor, părinților, cadrelor didactice și tuturor persoanelor de bine de la această școală care au colaborat la realizarea programului “Săptămâna legumelor şi fructelor donate”.

Asociația Sfântul Vincențiu de Paul

Sfânta Tereza a Pruncului Isus, Iași

Apasati aici pentru albumul foto