Praznicul Copiilor în comunitatea “Sfânta Tereza a Pruncului Isus”

Ziua  de 18 noiembrie 2018 pentru comunitatea “Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi a reprezentat o zi de comuniune şi de aducere aminte. Acest eveniment, cu tradiție la noi în comunitate, este un timp în care copiii şi seniorii şi-au amintit cu drag de persoanele iubite care nu mai sunt printre noi. Legătura celor morți cu cei vii nu încetează, ci  se menține prin rugăciunea neîncetată pe care Biserica o face pentru sufletele raposaților.

Duminică, 11 noiembrie 2018, preoţii au făcut anunţul în biserică privind adunarea de fonduri în vederea organizării tradiţionalului «praznic al copiilor», care a avut loc duminică, 18 noiembrie 2018, după sfânta Liturghie de la ora 9.00, la subsolul bisericii ,,Sfânta Tereza”.

Vincenţienii s-au mobilizat pentru colectă, iar credincioşii au donat , chiar peste asteptări, sume de bani, timp si dragoste pentru realizarea acestui act caritabil. Donaţiile făcute au scos în evidenţă bunătatea şi iubirea pe care fiecare dintre noi le avem.

După sfânta Liturghie copiii au coborât la subsolul bisericii, unde credincioşii vincenţieni i-au aşteptat cu multă dragoste. Rugăciunea de început făcută de părintele paroh Petru Sescu şi cea de sfârşit, făcută de părintele Gabriel Bacoșcă, i-a ajutat pe copii să conştientizeze că această masă este oferită pentru răposaţii familiilor din comunitatea noastră, că cei plecați nu trebuie uitati. Rugăciunile și faptele noastre bunele aduc multă alinare.

Mulţumim seniorilor din comunitate că au răspuns invitaţiei noastre de a participa la acest eveniment. Prezenţa lor la această masă a făcut ca aceşti copii să vadă o altă etapă a vieţii.

Îmi exprim respectul pentru părinţii copiilor care i-au însoţit la Biserică, la acest eveniment şi care ne-au fost aproape.

Dragostea şi disponibilitatea oferite de membrii asociației sfântul Vincențiu de Paul, de ceilalţi credincioşi din comunitate şi de preoţii parohiei au făcut ca acest eveniment să fie primit de copii, părinții lor și seniori cu multă bucurie. Mulţumirii și persoanelor de bine care ne-au oferit locaţia pentru a face sarmalele, ne-au oferit din timpul lor.  A fost nevoie de acel “împreună” pentru a înmulți bucuria.

Îl rugăm pe Domnul Isus Cristos să se îndure de răposaţii familiilor noastre şi să-i conducă în împărăţia luminii şi a păcii.

Asociația Sfântul Vincențiu de Paul

Sfânta Tereza a Pruncului Isus, Iași

Apasati aici pentru albumul foto