Comunitatea Sfânta Tereza a Pruncului Isus din Iași în sărbătoare

Zilele de 30 septembrie și 1 octombrie au fost pentru creștinii din Comunitatea Sfânta Tereza a Pruncului Isus zile de sărbătoare. Patroana noastră ne-a fost aproape și a mijlocit pentru noi zile de har și de iubire.

Hramul comunității, sărbătorit pe 30 septembrie, a fost o zi specială în care sfânta Tereza ne-a dăruit 34 de petale de trandafiri (34 de preoți au celebrat sfânta Liturghie) și un trandafir care emană multă frumusețe sufletească, preasfințitul Aurel Percă. Cuvântul de predică spus de rectorul seminarului, Mons. Benone Farcaş, ne-a introdus în viața unei familii sfinte, familia sfintei Tereza, familie care și-a crescut copiii în spirit de credință.

Celebrarea aniversării sfințirii altarului ne-a adunat pe 1 octombrie pe toți credincioșii comunității la Biserică. Părintele Egidiu Condac, director la Caritas și doctor în sociologie, ne-a demonstrat în cuvântul de predică cât de binecuvântați suntem noi că o avem ca patroană pe sfânta Tereza. Biserica cu vitraliile care reprezintă viața sfintei ne arată în permanență că și noi suntem misionari și că trebuie să transmitem mai departe ceea ce am primit prin botez. Părintele a pus accentul că noi credincioșii suntem pietrele vii ale Bisericii, noi facem ca Biserica să strălucească.

Sărbătorile s-au încheiat printr-o agapă frățească unde credincioșii și preoții prezenții au schimbat idei și impresii despre sărbătoare.

Aceste sărbători au fost atât de frumoase prin grija păstorilor noștri, părintele paroh Petru Sescu, preoții vicari Eugen Andrei și Gabriel Bacoșcă și a credincioșilor care au oferit din timpul lor pentru casa Domnului. Vă mulțumim tuturor, vă suntem recunoscători pentru aceste zile de sărbătoare.

Ana Doboș

Apasati aici pentru albumul foto de la hram

Apasati aici pentru albumul foto de la aniversare