COPIII, CTITORI DE FAPTE BUNE

Colaborarea foarte bună dintre Parohia Romano-Catolică “Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi, prin Asociaţia caritativă “Sfântul Vincenţiu de Paul” si doamna învăţătoare Marilena Bişog, coordonatoare SNAC la Şcoala “Otilia Cazimir” Iasi, a facilitat ajutorarea multor familii   prin programul “Săptămâna legumelor şi fructelor donate”.

 Campania națională socială ,,Săptămâna legumelor şi fructelor donate”, derulată în perioada 20 – 24 noiembrie 2017 a avut drept scop sensibiliza elevii, parintii şi profesorii din unităţile de învăţământ ieșean cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. S-a avut in vedere formarea şi dezvoltarea competenţelor în domeniul educaţiei pentru voluntariat în rândul copiilor, în vederea conştientizării şi exercitării cetăţeniei active. Prin implicarea, după puterile lor, în activităţi de voluntariat,  li se dezvoltă  responsabilitatea şi sensibilitatea faţă de semenii lor, stima de sine şi devotamentul faţă de ideile civice. S-au dorit si creșterea calității vieții voluntarilor, a beneficiarilor, îmbunătățirea experiențelor de viață ale voluntarilor, creșterea șanselor de integrare educațională și socială a  beneficiarilor, dezvoltarea  unor calități, precum: inițiativă, angajament , responsabilitate, creativitate, flexibilitate, empatie.

Înca de când sunt mici, copiii  învață să împartă, să dăruiască, Generozitatea lor rodește  prin exemplul părinșilor și a celor din jur. “Copiii n-au știut întotdeauna să își asculte parinții , dar au reușit în permanență să îi imite.”(James Arthur Baldwin). Un  copil educat în spiritul  acesta se va adapta mai ușor, va avea mai mulți prieteni și va ști să împartă cu ceilalți, în comparație cu cei care sunt învațați să păstreze doar pentru ei. A fi generos este semnul iubirii, al unui caracter puternic și frumos. Doar prin sensibilizarea  inimile copiilor ei vor ajunge iubitori de fapte bune.

Știm cu toții ca omul bun este împăcat cu sine, este prietenul lui Dumnezeu, este şi altora plăcut. Atunci când simţi o mireasmă plăcută, te opreşti, fără să vrei, să o miroşi. Pri­viţi înfăţişarea unui om care stăruie în fapte bune! Priviti chipurile copiilor, a parințlor și a tuturor celor implicați în proiect! Bucuria lor a fost mare. Faptele bune ale părinților reprezintă pornirile pozitive ale copiilor.

Există bătrâni  singuri, bolnavi și neajutorați. Știm cu toții că mulți  dintre ei au pensii mici. Banii lor se duc, în mare parte, pe medicamente, pe strictul necesar de alimente, pe plata facturilor și , pentru unii, consumul fructelor este un lux. Fructele contribuie la o alimentație sănătoasă   prin aportul lor  de vitamine necesare organismului.

Receptivi şi disponibili,   voluntarii din Asociaţia “Sfântul Vincenţiu de Paul”, precum şi simpatizanţii,   s-au mobilizat și, împreună, au identificat  persoanele aflate în dificultate și  au reuşit să distribuie pachetele la un numar de 27  familii. Produsele au ajuns într-un timp scurt şi în condiţii foarte bune.

Și bucuria beneficiarilor a fost foarte mare, iar zâmbetul și gândul bun s-au îndreptat spre binefăcătorii lor. Am trăit bucuria odată cu ei şi am făcut împreună o rugăciune pentru toţi cei care ne-au oferit această posibilitate. Ochii se umezesc  atunci când participi la surpriza primită de copii nevoiași, când au desfăcut pachetul au descoperit în el exact ceea ce aveau ei nevoie..

Mulțumim conducerii școlii , copiilor, parintilor, cadrelor didactice și tuturor persoanelor de bine de la aceasta scoala care au colaborat la realizarea   programului “Săptămâna legumelor şi fructelor donate”.

“Nimic nu-i place atât de mult lui Dumnezeu’, spune Sfântul Ioan Gură de Aur, ca o viaţă care aduce folos tuturor. Tocmai de aceea ne-a dat şi darul cuvântului, şi mâini, şi tărie trupească, şi minte, şi pricepere: ca să întrebuinţăm toate acestea spre mântuirea noastră şi folosul aproapelui.”

 

 Agnesa Magdici

Apasati aici pentru albumul foto