Noi ce vom lăsa, la picioarele CRUCII?

Astăzi întreaga comunitate a participat cu evlavie la Sf. Liturghie de închidere a Sfintelor Misiuni, care a fost celebrată de Preasfințitul Episcop de Iași Petru Gherghel, păstorul diecezei noastre, pr. Paroh Petru Sescu, pr. predicator Cristinel Fodor și numeroși alți preoți oaspeți.

Predica părintelui în prima parte, ne-a purtat din nou pe muntele Golgotei, la picioarele Crucii. Am fost invitați să privim, să medităm și fiecare dintre noi să lase ceva la Cruce…orice… dar să nu mergem acasă fără să lăsăm ceva… pentru că El a făcut totul pentru noi. Apoi în partea a doua s-a adresat din nou Familiei. ”Haideți să privim lucrurile din punctul de vedere al lui Dumnezeu!” Spunea părintele…sau ” în aceste zile, am primit cu toții sărutul lui Dumnezeu și a Maicii sale Preasfinte, să ținem închisă în inima noastră cât mai mult, amintirea acestor zile și iubirea pe care au revărsat-o în inimile noastre să o facem cunoscută și altora…”

 

Predica – (Click pentru a asculta predica)

La finalul Sfintei Liturghii, pr. paroh Petru Sescu a mulțumit preoților prezenți și a cerut permisiunea, ca un credincios din parohie să, adreseze câteva cuvinte de mulțumire lui Dumnezeu și pr. predicator. Relatăm în continuare cuvântul exprimat în numele comunității.

Cuvântul de mulțumire al comunității (Click pentru citi)

Presfințitul Petru Gherghel, păstorul diecezei noastre, ne-a adresat tuturor cuvinte de apreciere și încurajare. Sfințenia se poate trăi și desăvârși și în familiile noastre, spunea Presfințitul, Avem ca model două familii: Familia Sfântă de la Nazaret și Familia Sf. Tereza a Pruncului Isus, patroana Parohiei noastre. La sfârșitul Sfintei Liturghii, toți cei care s-au spovedit și împărtășit în această perioadă și-au plecat fruntea pentru a primi binecuvântarea și indulgența plenară.

A consemnat, Mariana Ifrim