5ani de la sfințirea bisericii

În data de 30 Septembrie s-au împlinit 5 ani de la consacrarea altarului și sfințirea bisericii noastre. Această sărbătore a fost celebrată luni, 2 Octombrie, în cadrul liturghiei de seară, la ora 18.

După ce Duminică am participat împreună cu preoții și comunitatea lahramul bisericii, sărbătoarea a continuat în biserica noastră. Alături de preoții parohiei și cei ce au activat în parohia noastră, preot celebrant fiind părintele Daniel Iacobuț, am trăit bucuria apartenenței la o familie unită ce este parohia Sfânta Tereza a pruncului Isus.

În predica sa, părintele Claudiu Dumea a subliniat faptul că noi suntem temple vii ale lui Cristos, și fiecare dintre noi suntem membre ale bisericii. Cum noi sunte temple vii ale lui Isus, trebuie să avem grijă ca aceste temple să fie curate, nu murdare de urma păcatului. Dacă vrem ca ele să lumineze avem nevoie de lumină, ce este Cristos.

Evanghelia din această seară ne descoperă secretul pentru a ajunge în împărăția cerurilor: „Adevăr vă spun, dacă nu vă veţi întoarce şi nu veţi deveni asemenea copiilor, nu veţi intra în împărăţia cerurilor”. Acest secret l-a înțeles și Sfânta Tereza, patroana bisericii noastre. Ea a avut grijă ca sufletul ei să nu fie atins de murdăria păcatului și a încercat să îl păstreză curat precum al unui copil.

Dupa ce s-a încheiat litughia, am trăit un moment de comuniune alături de credincioșii bisericii, la o agapă frățească.

 

Diana Farcaș

Apasati aici pentru albumul foto