Societatea Sfântul Vincențiu de Paul ,,Sfânta Tereza a Pruncului Isus”Iași –20 de ani de activitate –

Societatea Sfântul Vincențiu de Paul ,,Sfânta Tereza a Pruncului Isus”Iași

–20 de ani de activitate –

 

În ziua de 24 septembrie 2017, în comunitatea “Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi a fost sărbătoare. Vincenţienii au sărbătorit 20 de ani de activitate şi 400 de ani de carismă vincenţiană.

Sărbătoarea a început cu recitarea sfântului Rozariu, intențiile de rugăciune fiind pentru susținerea activității de slujire a săracului. Ziua a continuat cu Sfânta Liturghie, la altar slujindpărintele Pavel Chelaru, primul spiritual al Societății S.V.P, părintele Petru Sescu, actualul spiritual și paroh al comunității, și părintele Egidiu Condac, colaborator și susținător al activității noastre.

Părintele Chelaru a început omiliacuamintireaperioadei de acum douăzeci de ani,cânda cunoscut la Câmpulung Muscel carisma vincențiană. Bucuria și emoția aducerii aminte au trezit în fiecare credincios multe amintiri. În continuare părintele a prezentat câteva caracteristici ale acestei carisme și ne-a îndemnat să-l căutăm pe Domnul în săraci, în aproapele nostru: ,,Căutaţi-l pe Domnul cât timp se lasă găsit, chemaţi-l cât timp este aproape”(Is55,6).

Sfânta Tereza a Pruncului Isus, patroana comunității noastre, a fost prezentă printr-o statuie nouă care a fost sfințită în timpul celebrării și a revărsat petale de iubire ale Tatălui ceresc asupra noastră.

La finalul celebrării, părintele Petru Sescu a îndemnat pe toți cei prezenți să fie aproape de cei care se află în nevoi și a apreciat caritatea în echipă prin oferirea unei diplome de aniversare a celor douăzeci de ani de slujire a săracului.

Vincențienii și credincioșii prezenți în număr mare la Sfânta Liturghie, împreună cu corul coordonat de Ciprian Hușanu, au făcut ca această celebrare să fie deosebită, să fie vie, trăită din inimă.

Astăzi am celebrat și aniversarea a patru sute de ani de carismă vincențiană, bucuria acestui eveniment fiind sporită și de prezența în biserică a surorilor „Maria Bambina”, ce trăiesc această carismă și care ne susțin în activitatea și proiectele noastre.

Agapa frățească și vizitarea expoziției organizată cu ocazia acestui eveniment ne-a ajutat să ne cunoaștem mai bine și avem speranța că ne vom regăsi și la douăzeci și cinci de ani de activitate.

Dumnezeu ne iubește, suntem datori să transmitem mai departe această iubire.Sfântul Vincențiu a spus despre iubire:,,Iubirea este inventivă la infinit”.

Vă mulțumesc tuturor pentru susținere, pentru încurajare, pentru rugăciuni, pentru această sărbătoare foarte frumoasă.

S. S. V. P. ,,Sfânta Tereza a Pruncului Isus” Iași

Apasati aici pentru albumul foto