Campus “Vara Împreună” în Parohia “Sfânta Tereza a Pruncului Isus”

Copii din Parohia “Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi au participat în perioada 19-23 iunie 2017, la campusul “Vara împreună” organizat de preotul Andrei Eugen, în colaborare cu mai mulţi tineri din comunitate şi cu Surorile Maria Bambina. Motoul acestui campus a fost: “Îndrăzneşte să crezi în visele tale!”

Am pornit la drum cu un număr de 130 de copii, de la 4 până la 14 ani. Am “pornit” luni, 19 iunie, într-o dimineaţă senină, asemenea tuturor dimineţilor care au urmat. Programul nostru din prima săptămână s-a desfăşurat între orele 09:00-13:30.

Cei 130 de copii au fost grupaţi în patru grupe. Astfel au fost: echipa albastră (norişorii), echipa albă (mumiile), echipa vernil (algele), echipa verde (rechinii din Bahlui).

S-au legat multe prietenii în această perioadă, dar una dintre cele mai importante prietenii legate încă din prima zi a fost cu personajul principal: Pescăruşul Jonathan. În jurul faptelor sale s-au concentrat discuţiile de la cateheză.

Marţi, 20 iunie şi joi, 22 iunie, programul campusului a inclus şi o ieşire la pădurea de pe Cetăţuia, fapt care i-a bucurat foarte mult pe copii.

Duminică, 25 iunie, copiii împreună cu animatorii după Liturghia care a avut loc la ora 9.00 au pregătit un spectacol pentru întreaga comunitate. A fost reuşit, amuzant, antrenat.

A doua săptămână a continuat la Luncani, în perioada 26-30 iunie 2017. Tema a fost: “Secretul adevăratei fericiri!”

În drum spre destinaţie, am fost în vizită la Surorile Clarise unde copiii au aflat răspunsuri la curiozităţile pe care le aveau în legătură cu viaţa acestora. Liturghia din ziua respectivă a fost celebrată la Biserica Sfânta Cruce din Bacău, iar prima zi s-a încheiat cu filmul “Scrisori către Dumnezeu”.

În această a doua săptămână au luat parte la activităţi doar copiii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani, numărul lor a fost de 60. Programul acestei săptămâni s-a desfăşurat între orele 08:00-21:30. Echipele din această săptămână s-au numit: emoji, africanii şi cipi cipicao. Copiii au luat parte la activităţi precum: Sfânta Liturghie, traseu în pădure, bansuri, scenetă, cateheză, jocuri, Calea Crucii în aer liber, filmul “Steluţe pe pământ”, Rozariul în aer liber etc. Săptămâna s-a încheiat cu cântece de voie bună şi concurs “Copiii au talent”.

“Lucrurile pe care trebuie să le învăţăm înainte să le facem, le învăţăm făcându-le.” (Aristotel)

În cadrul campusului şi al activităţilor de la “Vara împreună”, copiii au fost invitaţi să înveţe, nu după formule, pe de rost, ca la şcoală, ci direct din ceea ce văd, simt trăiesc, experimentează.

Scenetele de teatru, catehezele, jocurile, cântecele, bansurile etc. sunt modalităţi prin care le-am arătat copiilor diferite stări şi situaţii în care cineva se poate afla. Acestea îi ajută pe copii să descopere valori, atitudini şi comportamente pozitive pe care le pot urma.

Le mulţumim încă o dată tuturor. Nu am fi reuşit fără ajutorul bunului Dumnezeu, a părintele paroh, a binefăcătorilor şi a părinţilor. Pe această cale, le urăm copiilor vacanţă frumoasă în continuare!

Roxana Rediu

* * *

Apasati aici pentru albumul foto