SUPUNEȚI-VĂ UNUL ALTUIA

Cea de-a treia zi a Sfintelor Misiuni, a avut ca celebrant principal un alt fost vicar al parohiei noastre în persoana pr. Iulian Fărăoanu. Cântul corului, o mare mulțime prezentă adunată în jurul lui Isus și a Sf. Fecioare Maria și recitarea Sf. Rozariu, ne-au predispus inimile și mintea pentru Sfânta Liturghie dar și pentru următoarea temă:

 

SUPUNEȚI-VĂ UNUL ALTUIA

Un lucru care merita remarcat încă de la început este că, de fiecare dată înainte ca pr. Cristinel Fodor să-și înceapă predica, toată mulțimea împreună cu preoții prezenți invocă cea de-a Treia Persoană Dumnezeiască, cântând nu numai cu gura dar și cu sufletul…Coboară din ceruri o Duhul Sfânt…

În această seară părintele predicator, ne-a ajutat să putem vedea, cu ochii sufletului coroana de spini a Mântuitorului. Ne-a purtat vârful degetelor peste ghimpii cei ascuțiți, care fac loc și astăzi, sângelui nevinovat să șiroiască pe tâmplele asudate a lui Cristos. Fiecare ghimpe, fiecare boabă de sudoare, poartă cu sine un păcat, pe care Isus l-a luat asupra Lui pentru ca noi să fim mântuiți, pentru ca noi să fim eliberați de robia păcatului.

Apoi atenția ne-a fost condusă din nou asupra familiei. Supuneți-vă unul altuia și împreună lui Dumnezeu, este porunca care ne descoperă secretul fericirii. Principiul supunerii și iubirii între soți, presupune respect, dragoste și încredere reciprocă. Numai o astfel de supunere în iubire, poate face din familiile noastre un colț de Rai, spunea părintele. …..O și cât de frumos ne-a vorbit părintele despre IUBIRE, cum se construiește și cum se cultivă, cum o putem face să renască chiar și atunci când din punct de vedere uman pare imposibil.

 

Predica – SUPUNEȚI-VĂ UNUL ALTUIA (Click pentru a asculta predica)

La finalul Sfintei Liturghii, pr. paroh Petru Sescu, a mulțumit tuturor celor prezenți și ne-a invitat ca toate cuvintele și sfaturile pe care le primim în aceste zile de har, să nu rămână doar o experiență frumoasă, ci o soluție de vindecare pentru viața de familie.

A consemnat, Mariana Ifrim