DUMNEZEU, FUNDAMENTUL VIEȚII DE FAMILIE

Cu multă bucurie, am pășit în cea de-a doua zi a Sfintelor Misiuni. Sfânta Liturghie a avut astăzi ca celebrant principal pe pr. dr. Iosif Iacob, care în urmă cu ceva timp a fost vicar în parohia noastră. Într-o biserică parcă mai vie ca de obicei, întreaga comunitate s-a adunat cu mic și mare în casa Domnului, înălțând cântări de laudă și ascultând cu toată ființa cuvântul viu, rostit cu aceeași blândețe fermă, de părintele predicator Cristinel Fodor.

Acum și aici biserica ne-a mai oferit o șansă de a-l redescoperi pe acel Dumnezeu, care ne-a creat bărbat și femeie. Acel Dumnezeu care ”a inventat” căsătoria dintre un bărbat și o femeie, acel Dumnezeu care a ridicat căsătoria la rangul de sacrament. Cum vorbim de spovadă, cum vorbim despre împărtășanie spunea părintele predicator, așa trebuie să vorbim și despre căsătorie. Dacă vreți ca, căsnicia voastră să fie un colț de Rai, faceți-i loc lui Dumnezeu în familiile voastre…

 

Predica – DUMNEZEU, FUNDAMENTUL VIEȚII DE FAMILIE (Click pentru a asculta predica)

La finalul Sf. Liturghii părintele paroh Petru Sescu, a mulțumit tuturor invitaților și a făcut din nou apel la toți credincioșii prezenți dar mai ales la cei care au rămas acasă, din diferite motive, să-și îndrepte pașii către casa Domnului. Predica se poate asculta și de pe site-ul parohiei, spunea părintele, dar pâinea și vinul se transformă în Trupul și Sângele Domnului doar în cadrul Sf. Liturghii , păcatele se pot ierta doar la scaunul de spovadă, iar Sfânta Împărtășanie și CUVÂNTUL Lui Dumnezeu ne pot transforma radical viața numai dacă ne deschidem inimile.

A consemnat, Mariana Ifrim