Credincioșii din comunitate au trăit bucuria Învierii împreună cu bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri

Luni, 17 aprilie 2017, credincioşii din comunitatea “Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi, animaţi de membrii Asociaţiei “Sfântul Vincenţiu de Paul” şi motivaţi de preoţii care ne păstoresc, au fost în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri.

Speranța adusă de Învierea Mântuitorului a ajuns și la persoanele suferinde din acest spital.

Pregătirea acestei vizite a început în ziua de 2 aprilie când preoţii comunităţii au anunţat că fiecare credincios are posibilitatea de a participa cu o mică donaţie pentru a ajuta la pregătirea pachetelor pentru bolnavii care ne aşteaptă an de an. Vizita noastră la bolnavii de la Grajduri a reușit să deschidă multe inimi și multe buzunare. Oferta a fost generoasă, comunitatea a dorit ca să aducă un strop de bucurie persoanelor aflate în suferință.

Noi, membrii vincenţieni ne-am mobilizat, am făcut cumpărăturile şi împreună cu tinerii şi copii care au dorit să participe la această acţiune, am pregătit aceste pachete.

Luni, 17 aprilie, la ora 10, un grup de 60 de credincioşi, animaţi de vincenţieni, împreună cu părintele Eugen Andrei și părintele Țurcanu (preot pensionar) a pornit spre Grajduri.

Pregătirea bolnavilor pentru a primi lumina Învierii Mântuitorului în inimile lor a fost făcută cu multă grijă şi dragoste. Celebrarea sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente şi animată de domnul Ciprian Hușanu prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare.

Cuvântul de la predică a părintelui Eugen Andrei ne-a ajutat pe fiecare dintre noi să trăim bucuria speranței. Părintele ne-a îndemnat să fim în permanență într-o continuă alergare în căutarea lui Isus, să căutăm mântuirea adusă de El. Invocarea Tatălui nostru ceresc, prin rugăciunea “Tatăl nostru”, s-a făcut într-o comuniune deosebită, toate persoane s-au ţinut de mână şi au transmis dorinţele lor de iubire şi iertare.

La finalul slujbei, cu multă dezamăgire, voluntarii nu au mai pornit, cu bucurie, spre pavilioane. Noile ordine interne din spital ne-au interzis acest lucru. Pachetele le-au fost oferite de angajații prezenți în unitate. O mică bucurie am avut atunci când ni s-a oferit ocazia de a da un pachet persoanelor bolnave prezente la sfânta liturghie.

Îi mulţumim părintelui Eugen Andrei şi membrilor vincenţieni pentru călăuzirea în această zi specială şi, mai ales, tuturor credincioşilor cu suflet mare care au contribuit, după posibilităţile lor, la bucuria celor de la Grajduri.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru că a deschis inimile noastre și că ne-a dat puterea de a sluji.

Ana Doboș

Apasati aici pentru albumul foto