De ce Dumnezeu ne-a dăruit atât de mult?

Astăzi, 26 Februarie 2012, Biserica Sfânta Tereza a Pruncului Isus, după exact opt ani, și-a deschis din nou larg porțile pentru a primi în dar, acest timp de har al sfintelor Misiuni.

Sfânta Liturghie, a fost celebrată de părintele Egidiu Condac fost vicar al parohiei noastre. Pr. predicator Pr. Cristinel Fodor, director spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași și Pr. Petru Sescu parohul bisericii noastre. Oaspeți a primit și cele două confesionale în persoana pr. Alois Fechet și respectiv pr. Iosif Enășoaie.

„Iată, eu stau la ușă și bat.” (Ap 3,20) este motoul sub care au început aceste sfinte misiuni.

Toți aceia care doresc să-i deschidă, să-l întâlnească pe Isus în Sfânta Familie de la Nazaret, în Sfânta Spovadă, dar să-l și însoțescă pe drumul greu al Calvarului în acest timp sfânt de rugăciune și meditație al Postului Mare, sunt așteptați zilnic, seară de seară ”să culeagă câteva flori din viața Familiei Sfinte de la Nazaret, care să înprospăteze puțin și viața din familiile noastre” spunea pr. predicator. Cu o voce gravă dar caldă pr. Cristinel Fodor a reușit în câteva minute să ne facă să experimentăm liniștea, pacea și să medităm la întreaga noastră viață… O întrebare simplă dar atât de profundă” De ce Dumnezeu ne-a dăruit atât de mult? V-ați făcut timp vreodată…să despachetați darurile pe care vi le-a făcut Dumnezeu?” sunt doar două întrebări… sau haideți dragi credincioși ca în această săptămână să descoperim împreună cum este împletită cununa lui Isus, să pipăim lemnul crucii, să atingem cu degetele noastre vârful piroanelor….

Predica – introducere (Click pentru a asculta predica)

Ne-am bucura ca familiile să fie complete, mama, tata copiii și tinerii noștrii care în majoritate se pregătesc pentru viața de căsătorie a spus pr. Paroh Petru Sescu la finalul Sf. Liturghii. Este un timp de lumină și har, iar noi suntem invitați să profităm la maxim de aceste haruri.

„Iată, eu stau la ușă și bat.” (Ap 3,20), aveți curajul și deschideți, El nu vă cere nimic vrea doar să vă dăruiască, sfințenia, iubirea și pacea Sa.

A consemnat, Mariana Ifrim