Campus de iarnă pentru copii

Parohia “Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi a organizat, în perioada 6-12 februarie 2017, un campus de iarnă pentru copii, la subsolul bisericii. Tema a fost: “Aventurile lui Pinocchio”. Au participat peste 60 de copii, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 14 ani, şi 15 tineri animatori.

Pentru ca vacanţa intersemestrială a copiilor să fie cât mai rodnică, tinerii, însoţiţi de părintele vicar, Eugen Andrei, şi de surorile Maria Bambina (sora Tereza şi sora Antonia), au organizat diverse ateliere de lucru manual, unde copiii au avut ocazia să picteze forme din ipsos, să înveţe să brodeze, să îşi creeze propriile brăţări şi să construiască diferite forme din origami.

Activităţile noastre au început zilnic în jurul orei 9.00 prin câteva bansuri pline de energie, urmate de un moment de rugăciune alături de părintele paroh al comunităţii noastre, Petru Sescu. Cuprinşi de curiozitate, copiii aşteptau în fiecare zi, cu nerăbdare, sceneta ce îl avea ca protagonist pe băieţelul cu nasul mare. Astfel, aventurile micuţei marionete, ne-au provocat discuţii interesante şi pline de învăţături pe parcursul orelor de cateheză ce au urmat.

Jocurile pregătite de animatori au fost cele mai aşteptate de copii. Împărţiţi în patru grupe în funcţie de vârstă, copiii s-au distrat împreună, învăţând în acelaşi timp să coopereze şi să formeze o echipă. După momentele de joacă, ne refăceam energiile prin gustarea pe care o primeam în timpul pauzei de masă, pregătindu-ne astfel pentru atelierele de lucru manual. Pe parcursul atelierelor, pe lângă dezvoltarea abilităţilor motorii fine, copiii au învăţat să lucreze împreună, să se ajute şi să se aprecieze reciproc.

În cea de-a treia zi, copiii au avut parte de vizita surpriză a părintelui Marius Ilieş, fost vicar al parohiei noastre, însoţit de un grup de copii din parohia în care activează în prezent. Copiii au bansat împreună şi au fost răsplătiţi cu bomboane delicioase aduse de părintele vicar.

Ziua a cincea a fost şi ultima zi a campusului nostru. Cei mici şi-au luat rămas-bun de la mica marionetă, mulţumindu-i pentru toate învăţăturile din această săptămână printr-o mare îmbrăţişare de grup.

Mulţumim părintelui paroh, Petru Sescu, părintelui nostru vicar, Eugen Andrei, surorilor Maria Bambina şi tuturor celor care au făcut posibilă desfăşurarea acestui campus.

Ramona Pricop

*

Câteva impresii ale copiilor

  • “Mi-a plăcut faptul că am putut să-mi fac noi prieteni, alături de care am avut ocazia să petrec o vacanţă minunată”,

  • “Am învăţat că fiecare dintre noi este un mic Pinocchio, iar Gepetto este Tatăl cel de sus care ne-a creat”,

  • “Eu am învăţat că părinţii mă ceartă doar pentru că îmi vor binele, iar eu trebuie să-i respect mereu”,

  • “Cel mai mult mi-a plăcut faptul că Pinocchio s-a schimbat şi pentru că a fost bun şi cuminte, a devenit un băieţel adevărat”,

Apasati aici pentru albumul foto