Comunitatea „Sf. Tereza” Iași în vizită la Spitalul de Psihiatrie Pădureni – Grajduri

De aproape douăzeci de ani, membrii Asociației „Sfântul Vincențiu de Paul” și credincioșii din comunitatea „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iași vizitează, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și de Paști, bolnavii din Spitalul de Psihiatrie Pădureni din Grajduri. Motivul acestor vizite este pentru a purta o rază de speranță și iubire tuturor celor internați, a aduce o scânteie de lumină divină în inima celor tulburați de frământări închipuite sau de un trecut întunecat. La aceste vizite întotdeauna participă și un preot care celebrează Sfânta Liturghie și, de asemenea, îi îngrijește spiritual pe pacienții de confesiune catolică, prin spovadă și împărtășanie.

Anul acesta vizita a fost în ziua de 2 mai 2016, a doua zi de Paștele ortodox, pentru a sărbători bucuria Învierii Domnului împreună cu cei de confesiune ortodoxă. Fiecare pacient a primit un pachet cu alimente, un mic semn concret al legăturii deosebite

care s-a creat între credincioșii din parohia „Sfânta Tereza” și cei internați. Fondurile necesare pentru această inițiativă sunt obținute în fiecare an în urma unei colecte speciale la care participă credincioșii din comunitate, conștienți că astfel îndeplinesc îndemnul Mântuitorului nostru de a-l recunoaște în cei bolnavi.

Le spunem tuturor celor care sunt îngrijiți aici „Cristos a Înviat!” și mulțumim tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a acestei acțiuni. Dumnezeu să-i binecuvânteze cu daruri spirituale și materiale!

În anul acesta, declarat al Milostivirii, Domnul să ne apropie tot mai mult de cei care au nevoie și să-i ajutăm să treacă mai ușor peste problemele lor.

Francisc Hușanu