Skip to content

Pruncuşorul Isus în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri

Articol vizualizat de 139 utilizatori.

Sâmbătă, 26 decembrie 2015, credincioşii din comunitatea noastra, animaţi de membrii Asociaţiei “Sfântul Vincenţiu de Paul” şi motivaţi de preoţii care ne păstoresc, au fost în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri. Bucuria acestei frumoase sărbători, Naşterea Domnului nostru Isus Cristos, a ajuns la aceste persoane care au mare nevoie de ea.

Pregătirea acestei vizite a început în ziua de 13 decembrie când preoţii comunităţii au anunţat că fiecare credincios are posibilitatea de a participa cu o mică donaţie pentru a ajuta la pregătirea pachetelor pentru bolnavii care ne aşteaptă an de an. În următoarea duminică, 20 decembrie 2015, credincioşii din comunitate, prin dărnicia de care au dat dovadă, au făcut posibilă pregătirea a 385 de pachete. Membrii vincenţieni s-au mobilizat, au făcut cumpărăturile şi împreună cu tinerii şi copii care au dorit să participa la această acţiune, au pregătit aceste pachete.

Sâmbătă, 26 decembrie, la ora 9, un grup frumos de credincioşi, animaţi de vincenţieni, împreună cu părintele Marius Cojan şi părintele Alois Bişoc, a pornit spre Grajduri. Personalul spitalului s-a arătat binevoitor şi ne-a asigurat toate condiţiile pentru celebrarea sfintei Liturghii, împreună cu bolnavii care au dorit să participe.

Pruncuşorul Isus a dorit ca anul acesta să ofere un cadou şi voluntarilor care au venit, acesta a constat în participarea numeroasă a bolnavilor la celebrarea sfintei Liturghii. Bucuria noastră a fost mare când am văzut că şi bolnavii ortodocşi au dorit să ne fie aproape în această frumoasă celebrare.

Pregătirea bolnavilor pentru a-l primi pe Pruncuşor în inimile lor a fost făcută cu multă grijă şi dragoste. Celebrarea sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente şi animată de domnul Andrei Mîrţ prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare.

Cuvântul de la predică a părintelui Marius Cojan ne-a adus aminte că fiecare dintre noi am venit aici cu durerile, faptele şi gândurile noastre. Îndemnul de a oferi această durere şi suferinţă lui Dumnezeu pentru a primi iubirea lui a adus linişte pe chipurile bolnavilor şi a voluntarilor. Invocarea Tatălui nostru ceresc, prin rugăciunea “Tatăl nostru”, s-a făcut într-o comuniune deosebită, toate persoane s-au ţinut de mână şi au transmis dorinţele lor de iubire şi iertare.

La Împărtăşanie, bolnavii care nu au primit sfintele sacramente au fost binecuvântaţi de părintele, bucuria lor a fost mare pentru că li s-a oferit ocazia de a primi această binecuvântare. Liniştea de pe chipul lor ne-a transmis că Pruncuşorul Isus a ajuns şi la inima lor.

La finalul slujbei, voluntarii au pornit, cu încredere, spre pavilioane, unde le-au împărţit celor prezenţi câte un pachet şi un cuvânt bun, iar, în jurul orei 11, am pornit spre casă, cu promisiunea că ne vom întoarce pentru o nouă sărbătoare.

Îi mulţumim părintelui Marius Cojan şi membrilor vincenţieni pentru călăuzirea în această zi specială şi, mai ales, tuturor credincioşilor cu suflet mare care au contribuit, după posibilităţile lor, la bucuria celor de la Grajduri. Le mulţumim şi tuturor celor care ne-au primit cu atâta bunăvoinţă în mijlocul lor şi sperăm că Naşterea Domnului nostru Isus Cristos a adus, pentru fiecare dintre ei, fără deosebire, bucurie şi speranţă.

Săracul, bolnavul, persoana aflată în închisoare, singură, este reprezentantul lui Cristos pe acest pământ. Dragostea pe care creştinii o au pentru aceste persoane, o au pentru Cristos.

Să urmăm îndemnul sfântului părinte Francisc: “Precum Tatăl nostru ceresc, să devenim şi noi milostivi, pentru că prin iertare învingem răul cu binele, transformăm ura în iubire şi astfel facem mai curată lumea” (Angelus, 26 decembrie 2015).

Ana Doboş