Cu Isus sunt fericit!

„Cu Isus sunt fericit!” Acesta a fost motto-ul după care ne-am ghidat cu toţii începând din perioada 22 iunie – 04 iulie, pe parcursul  G.R.E.F – ului (22 – 27), cât şi al campusului din acest an. Copiii, animatorii, dar şi preoţii parohiei noastre, au pornit plini de entuziasm într-o nouă aventură ce avea ca scop de această dată, secretul fericirii!

Nerăbdători, ne adunăm în fiecare dimineaţă la ora 9:00 în curtea bisericii. Imnul şi bansurile ne umpleau de energia necesară pentru ziua ce avea să înceapă. Urma sceneta pregătită de animatori, care în fiecare zi transmitea  copiilor importanţa valorilor precum munca, sinceritatea, credinţa şi dragostea. Pe baza acesteia se desfăşura cateheza pe grupele de vârstă, iar mai apoi urma distracţia mult asteptată.

Prima zi a G.R.E.F-ului nostru a început cu brio. Pentru a ne putea recunoaşte, cele 4  echipe formate din copii şi animatori, au primit tricouri de diferite culori. După momentele de joacă, gustarea primită la ora prânzului era întotdeauna binevenită.

În cea de-a doua zi am mers la Catedrală unde ne-au fost prezentate  simbolurile ascunse din toate vitraliile bisericii. Tot aici, ca o noutate pentru mulţi dintre copii, am vizitat muzeul Anton Durcovici. Preasfinţitul Petru Gherghel ne-a primit cu mare bucurie, iar ca mulţumire copiii i-au urat „La mulţi ani”, cu ocazia onomasticii împlinirii a 75 de ani viaţă, 50 de ani de preoţie şi 25 de episcopat.

În cea de a 3-a si a 4-a zi am mers la pădure unde jocurile, zâmbetele şi distracţia au fost la ordinea zilei. Copiii au profitat din plin de liniştea pădurii pentru a-şi face glasurile auzite.

Ziua a 5-a ne-am petrecut-o în Grădina Botanică. Prinşi de mână, într-un cerc al prieteniei, avându-l pe Isus în mijlocul nostru, am participat la un moment de rugăciune condus de părintele vicar. Jocurile au continuat până la sfârşitul programului. În ultima zi a G.R.E.F.-ului nostru a avut loc o competiţie,  organizată în curtea parohiei, care a constat în 12 probe. La finalul zilei, fiecare grupă a fost premiată. Duminica ce a urmat după această reuşită săptămână a constituit finalul G.R.E.F.-ului. După Sfânta Liturghie de la ora 9:00, copiii au prezentat în faţa părinţilor un scurt moment pentru a le transmite şi lor ceea ce au învăţat în această săptămână.

Nu am avut timp să fim trişti la terminarea G.R.E.F-ului, ştiind că se apropia cu paşi repezi un nou campus. Luându-ne rămas bun de la familii şi de la părintele paroh, am pornit împreună cu surorile şi grupul de animatori şi copii spre Slănic Moldova.

Prima opriere am făcut-o la Oneşti la sanctuarul Fericitul Ieremia. Fraţii capucini ne-au găzduit cu braţele deschise pentru a celebra Sfânta Liturghie împreună. Drumul a continuat plin de bucurie şi cântece. Am ajuns cu bine la destinaţie, dar nu înainte de a opri la Târgul Ocna pentru a petrece câteva ore în salina. A fost o experienţă nouă pentru unii copii, dar şi un moment mult aşteptat pentru ceilalţi (ne-am plimbat, am vizitat biserica, am jucat fotbal, ne-am tras în masinuţele).

Ajunşi la locul ce avea să ne găzduiască timp de 5 zile, ne-am instalat în camere, după prezentarea regulamentului urmând stingerea pentru a ne trezi în zori cu forţe proaspete. Fiecare dimineaţă, începea cu înviorarea de la  ora 8:30, fiind urmată de micul dejun, cateheza, iar mai apoi de Sfânta Liturghie.

În cea de-a  doua zi am urcat cele  300 de trepte, bucurându-ne de o minunată aventură prin mijlocul pădurii. După prânzul mult aşteptat, ne-am petrecut restul zilei în parcul central al Slănicului. În cea de a 3-a zi am avut plăcerea să-l primim între noi pe părintele paroh,  Petru Sescu. După ce am participat împreună la Sfânta Liturghie, l-am invitat să asiste la programul nostru de surprise, unde scenete comice sau emoţionante s-au îmbinat perfect cu poezii şi cântece tematice.  Pozele, zâmbetele şi fericirea pot descrie această zi, încheiată printr-o plimbare relaxantă la Izvoare.

Următoarea zi, dis-de-dimineată am urcat din nou pe munte pentru a admira o minunata panoramă- “Belvedere”-  un loc unde copiii fie au construit machete, fie s-au relaxat, fie au admirat împrejurimile colecţionând diverse lucruri.  În această zi am fost vizitaţi de parintele vicar,  Romică Sociu împreună cu alţi 4 animatori. Serata organizată, a închieiat cu bucurie cea din urmă zi a campusului nostru.

Următoarea zi, după ce ne-am pregătit bagajele am pornit din nou spre casă,  cu amintiri gata să fie împărtăşite şi familiilor noastre. Sfânta Liturghie am celebrat-o la Bacău la „Sfânta Cruce”, împreună cu sororile.

Campusului noastru a fost o reuşită din toate punctele de vedere, iar pentru aceasta nu putem decât să-I mulţumim bunului Dumnezeu ca ne-a însoţit pe întreaga perioadă, binefăcătorilor noştri care au făcut posibilă vacanţa noastră, surorilor şi doamnelor de la bucătărie care au avut grijă de noi, animatorilor pentru răbdarea şi buna implicare şi nu în ultimul rând preoţilor care ne-au fost alături, îm mod special parintelui paroh Petru Sescu si părintelui Marius Ilieş.

Sperăm ca la anul se ne simţim din nou bine împreună şi să se adune câţi mai mulţi copii în jurul lui Isus pentru a învăţa că doar „Cu Isus sunt fericit!”

Cristina Vârlănuţa