Iași- Lumina Învierii Domnului nostru Isus Cristos a ajuns la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri

Iași- Lumina Învierii Domnului nostru Isus Cristos a ajuns la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri cu ajutorul credincioșilor din comunitatea ,,Sfânta Tereza a Pruncului Isus”

Pe data de  13.04.2015, credincioșii din comunitatea ,,Sfânta Tereza a Pruncului Isus,,  animați de membrii Asociaţiei ,,Sfântul Vincenţiu de Paul” şi motivați de preoţii care ne păstoresc .au fost în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri. Lumina primită de noi în aceste zile de sărbătoare a ajuns la aceste persoane care au  mare nevoie de ea.

Această vizită a fost pregătită cu multă bucurie de membrii Asociației Sfântul Vincențiu de Paul împreună cu părintele Petru Sescu, păstorul comunității,,Sfânta Tereza a Pruncului Isus”. Anunțurile făcute în biserică, îndemnurile de a oferi făcute de preoții din parohie au făcut ca dărnicia   credincioșilor din comunitate să fie deosebită. Cu ajutorul acestor fonduri membrii vincențieni s-au mobilizat, au făcut cumpărăturile și împreună cu tinerii din parohie au pregătit  400 de pachete. Apreciez cu multă admirație participarea tinerilor din comunitate  la pregătirea pachetelor, dăruirea lor a fost mare.

Pe data de 13.04.2015, la ora 10, un grup frumos de credincioși  împreună cu părintele Romică Sociu a pornit spre Grajduri. Prezența părintelui Romică la această acțiune a făcut ca un număr impresionant de tineri să fie prezenți.   Celebrarea Sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente și animată de domnul Ciprian Hușanu prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare. Prin cuvântul său, părintele Romică, ne-a prezentat milostivirea Domnului nostru Isus, credința noastră în bunătatea Lui ne poate șterge lacrimile. Durerea noastră poate fi mai ușoară dacă ne încredem în dragostea lui Dumnezeu.

Invocarea Tatălui nostru ceresc prin rugăciunea Tatăl nostru, s-a făcut într-o comuniune deosebită, toate persoane s-au ținut de mână și au transmis dorințele lor de iubire și iertare.

 

La finalul slujbei, voluntarii au pornit, cu încredere, spre pavilioane, unde le-au împărţit celor prezenţi câte un pachet şi un Cristos a înviat, iar, în jurul orei 12.30, am pornit din nou spre casă, cu promisiunea că ne vom întoarce pentru o nouă sărbătoare.

Îi mulţumim părintelui Romică Sociu  şi membrilor vincenţieni pentru călăuzirea în această zi specială şi, mai ales, tuturor credincioşilor cu suflet mare care au contribuit, după posibilităţile lor, la bucuria celor de la Grajduri. Le mulţumim şi tuturor celor care ne-au primit cu atâta bunăvoinţă în mijlocul lor şi sperăm că bucuria Învierii Domnului nostru Isus Cristos a adus, pentru fiecare dintre ei, fără deosebire, bucurie şi speranţă.

Ana Doboș