Uniți în rugăciune

Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări propune, în zilele de 13 şi 14 martie 2015, o iniţiativă mondială de rugăciune sub tema “Dumnezeu bogat în îndurare” (Ef 2,4).

Însuşi Sfântul părinte Francisc a recomandat participarea la această iniţiativă: “Să nu neglijăm forţa rugăciunii a atâtora! Iniţiativa 24 de ore pentru Domnul, care doresc să se celebreze în toată Biserica, şi la nivel diecezan, în zilele de 13 şi 14 martie, vrea să dea exprimare acestei necesităţi a rugăciunii.” (Mesajul pentru Postul Mare 2015).

Îndemnul papei la rugăciune a fost urmat și de vincențienii din Asociația ,,Sfânta Tereza a Pruncului Isus”

În ziua de 13 martie începând de la ora 16.30, vincențienii împreună cu credincioșii din parohie au făcut o rugăciune de mulțumire pentru toate darurile primite.

Îți mulțumim că ne ajuți să înțelegem care este voința Ta  atunci când ne trimiți în cale o persoană aflată în suferință

Pentru spiritualitatea vincențiană rugăciunea este un element esențial, posedă un dinamism special, care provine din acțiune, din fapte, și ne îndreaptă spre acțiune, spre fapte, așa cum ne amintește sfântul Vincențiu. Ruptura dintre rugăciune și acțiune poate conduce la superficialitate sau la exagerare din toate punctele de vedere. Rugăciunea făcută în comun, adorațiile de mulțumire, rugăciuni la care participă fiecare vincențian în parte ne ajută la creșterea în credință.

Uniți în rugăciune am implorat ajutorul Domnul pentru o activitate rodnică.

,,Mântuitorule, Tu ai venit să ne înveţi să-l iubim pe aproapele ca pe noi înşine.

Ne-ai arătat, prin viaţa ta, că slujirea săracilor are întâietate.

Ajută-ne să înţelegem că nu trebuie să te părăsim decât pentru ei.

În ei însă, Doamne, te întâlnim pe tine; slujindu-i pe ei, te slujim pe tine.

 

Implorând la Domnul ajutorul Duhului Sfânt care este agentul principal al evanghelizării,  evanghelia pătrunde în inima lumii. Dumnezeu este iubire, prin rugăciune și cu ajutorul Duhului Sfânt  ne încărcăm cu această iubire. Să purtăm cu noi această iubire acolo unde mergem: familie, săraci, spitale.

,,Dacă în inimile noastre nu se află căldura lui Dumnezeu, a iubirii lui, a tandreții lui, cum putem noi, bieții păcătoși, să încălzim inimile altora,, papa Francisc (Scrisoarea- Bucurați-vă)

Ana Doboș