Skip to content

O călătorie ca o poveste

Articol vizualizat de 169 utilizatori.

„Indiferent ce se întâmplă, o călătorie îți oferă întotdeauna o nouă poveste de spus”, ne învață un proverb englez, lucru pe care l-am trăit și noi.  În perioada 13-15 februarie 2015, corul tinerilor din Parohia „ Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iași condus de Ciprian Hușanu, împreună cu părintele vicar Romică Sociu și însoțiți de Sora Antonia și Sora Tereza din Congregația „Maria Bambina”, a petrecut câteva zile pline de bucurie în stațiunea montană Vatra Dornei, județul Suceava.

Dornici de noi experiențe și momente de veselie, am pornit vineri spre Vatra Dornei. Ajunși   la destinație, după un moment de rugăciune pentru a-i mulțumi Domnului că am ajuns cu bine, am ieșit să cunoaștem locul ce avea să ne găzduiască in următoarele zile. Pentru a învața să fim responsabili și să ne organizăm eficient timpul, ne-am împărțit în patru grupe.

Pentru că vremea era de partea noastră, dis-de-dimineață, în cea de-a doua zi, după ce am luat micul dejun, ne-am bucurat împreună de câteva sporturi de zăpadă, experiențe noi pentru unii dintre tinerii noștri, momente de relaxare și de distracție pentru ceilalți. Spre seară, la rugăciunea rozariului recitată împreună, i-am recomandat Maicii Domnului pe toți binefăcătorii noștri. A urmat apoi un moment recreativ cu bansuri, jocuri și multă voie bună.

Ziua de duminică a avut în centru Sfânta Liturghie de la ora 10.30 celebrată în biserica „Schimbarea la față” din Vatra Dornei. Părintele paroh Ioan Lungu ne-a primit cu multă bucurie, ne-a oferit posibilitatea să cântăm împreună cu credincioșii de acolo, ne-a pus la dispoziție tot ce am avut nevoie și ne-a încurajat să continuăm această formmă de a-l preamări pe Dumnezeu prin cântările noastre, lucruri pentru care îi suntem nespus de recunoscători.  După o minunată plimbare cu telescaunul, moment în care am văzut de sus întreaga localitate,  având regretul că părăsim asemenea locuri frumoase, am plecat spre gară pentru a ne întoarce acasă. Drumul a fost plin de râsete și voie bună, timp în care fiecare a avut ocazia de a împărtăși bucuriile campusului.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această  experiență de neuitat. Îi mulțumim părintelui paroh, Petru Sescu,  care ne susține necondiționat în toate activitățile noastre, îi mulțumim lui Ciprian pentru răbdarea și bucuria cu care ne pregătește pentru cântările liturgice, le mulțumim surorilor pentru grija pe care au avut-o față de noi, le mulțumim tuturor binefăcătorilor noștri și, nu în ultimul rând, îi mulțumim părintelui Romică, cel care ne este mereu alături, pentru implicarea deplină în activități și pentru sprijinul oferit.

O rugăm pe Sfânta Tereza, ocrotitoarea comunității noastre, să cheme și alți tineri la o mai serioasă implicare în activitatea corului pentru ca mereu să existe suflete tinere care  să îi cânte Domnului, să călătorească și să aibă multe povești frumoase de spus.

Ramona Maria Pricop