Adeziune la Acțiunea Catolică

Duminică, 7 decembrie 2014, 32 de tineri și 20 de copii din parohia ”Sfânta Tereza” din Iași, au depus adeziunea la Acțiunea Catolică, alături de toate parohiile membre ale acestei asociații.

 

                Duminică, 7 decembrie 2014, în  parohia ”Sfânta Tereza” din Iași, au depus 20 de copii în cadrul sfintei Liturghii de la ora 9.00, celebrată de părintele Claudiu Bulai și părintele vicar Marius Ilieș, și 32 de tineri în cadrul sfintei Liturghii de la ora 17.00, celebrată de părintele Edurad Păduraru și părintele vicar Romică Sociu.

                Adeziunea la Acțiunea Catolică înseamnă alegerea modului de viață ca laici și răspuns la propria chemare la sfințenie, participând activ la viața asociativă în interiorul Bisericii. Această alegere privește maturizarea propriei vocații la sfințenie, creșterea comunității creștine, dezvoltarea pastorală și  animarea evanghelică a diferitelor medii de viață.

Depunerea adeziunii nu are sens dacă nu are ochii ațintiți spre piscul înalt al sfințeniei și dacă nu este susținută de hotărârea de a urca acest drum. Fiecare creștin trebuie sa fie sarea pământului și lumina lumii, iar membrul Acțiunii Catolice trebuie să fie animat de dorința de a ieși din anonimat și de a se implica în viața comunității pentru că aceasta este chemarea lui Dumnezeu; în fiecare Dumnezeu a pus daruri minunate! Acest gest este o ocazie de mulțumire pentru tot ce a făcut Dumnezeu în viața proprie, dar în același timp, și de a da mai multă valoare angajării și implicării personale în asociație, în Biserică și în societate.

Pregătirea acestui momment  a început cu o zi de reculegere la mănăstirea ”Fiicelor Divinei Providențe” din Iași, vineri, 5 decembrie 2014,  unde am avut ocazia să ne întărim  dorința de a începe sau a continua acest drum prin câteva meditații propuse de părintele Romică Sociu.

Ne bucurăm că putem să facem această promisiune în cadrul sfintei Liturghii, adică în fața lui Dumnezeu și a comunității și știm că valorile importante ale vieții se măsoară în fidelitate, în strânsă colaborare cu părinții vicari și părintele paroh. Tinerii fost încurajați la predică și susținuți în această alegere de părintele Romică, amintindu-ne că am ajuns aici datorită tinerilor și celor care s-au implicat cu ani în urmă și care au contribuit la formarea noastră. Aceste cuvinte au întărit angajamentul și responsabilitatea pe care o avem față de copiii din parohia noastră și necesitatea colaborării cu adulții. Copiii au fost îndemnați să trăiască cu ascultare și bucurie acest timp de așteptare a pruncușorului Isus. După ce ne-am prezentat în fața altarului, unde am primit însemnele Acțiunii Catolice: cravata și însigna, atât tinerii cît și copii au făcut promisiunile de a mărturisi cu mult curaj credința catolică, sub călăuzirea papei, episcopilor și a preoților și de a răspândi învățăturile lui Cristos și ale Bisericii în familiile noastre, în societate și în mediile în care trăim. Am încheiat Sfânta Liturghie cu recitatea rugăciunii membrului Acțiunii Catolice, amintindu-ne de prietenia pe care ne-o oferă Isus.

După sfânta Liturghie am continuat sărbătoarea la subsolul bisericii împărtășind impresii, propunând diferite proiecte de viitor și savurând câteva din bunătățile pregătite de câțiva membri ai Acțiunii Catolice.

Mulțumim Domnului pentru aceste momente și cerem ajutorul sfintei Fecioare Maria și sfântului Ioan Paul al II-lea, patronul Acțiunii Catolice din România ca, împreună cu părinții asistenți spirituali și cu rugăciunea întregii comunități, să ducem la îndeplinire planul lui Dumnezeu!

Celina Dumitru

Președinte prohial