Praznicul copiilor

Evenimentul care a avut loc la 23 noiembrie 2014, “Praznicul copiilor”, în comunitatea noastra, prin contribuţia credincioşilor parohiei, animat de membrii Asociaţiei “Sfântul Vincenţiu de Paul” şi motivat de preoţii care ne păstoresc, este un exemplu de trăire a evangheliei, invitându-i la masă pe cei care nu au posibilitatea de a întoarce invitaţia, aşteptând răsplata de la Dumnezeu (cf. Mt 14,12-14).

la 16 noiembrie 2014, preoţii au făcut anunţul în biserică: “Duminica viitoare, după sfânta Liturghie de la ora 9.00, la subsolul bisericii va avea loc de acum tradiţionalul «Praznic al copiilor». Membrii Asociaţiei «Sfântul Vincenţiu de Paul» (S.V.P.) vă oferă posibilitatea ca astăzi, la ieşirea din biserică, să participaţi la această acţiune caritativă. În numele celor care vor beneficia de acest praznic vă mulţumim, iar sufletele răposaţilor pentru care oferiţi contribuţia dumneavoastră să aibă parte de iertare şi, prin mila lui Dumnezeu, să se odihnească în pace!”

Vincenţienii au acţionat, s-au mobilizat pentru colectă, iar credincioşii, din puţinul lor, au donat generos pentru realizarea acestui eveniment.

La subsolul bisericii, toţi copiii care au fost la sfânta Liturghie de la ora 9 au participat la masa oferită în amintirea celor răposaţi.

Anul acesta au luat parte la această masă şi seniori din comunitate.

Prin efortul şi munca oferite de membrii S.V.P. şi credincioşii din comunitate, împreună cu preoţii, acest eveniment a fost primit cu multă deschidere de copii.

Rugăciunea de început şi cea de sfârşit, făcute de părintele paroh Petru Sescu, i-au făcut pe copii să conştientizeze că această masă este oferită pentru răposaţi.

Mulţumim pentru oferta credincioşilor, pentru munca depusă de membrii S.V.P. în colaborare cu toţi credincioşii din comunitate.

Părintele Petru Sescu, în cuvântul de predică de la sfânta Liturghie de la ora 11, a menţionat că munca făcută împreună, actul carităţii realizat în echipă şi nu în mod egoist, dau şansa ca în activităţile caritative să se implice cât mai mulţi credincioşi.

Recunoscându-l pe Cristos în cei pe care îi slujim, avem încrederea că şi noi vom fi recunoscuţi şi aleşi de Cristos printre cei care vor fi aşezaţi la dreapta sa (cf. Mt 25,31-46).

În biserica noastra acest eveniment are loc încă de la întemeierea comunităţii şi mulţumim lui Dumnezeu că ne-a oferit din nou posibilitatea de a face un act de milostivire pentru sufletele celor răposaţi.

Francisc Huşanu